Isparta Yalvaç'ta 400 konutun yapımı başlıyor!
İtfaiye ve Kademenin olduğu alan boşaltılarak burada 400 konut yapımı için belediye harekete geçti. Başkan Tütüncü kurulacak kooperatif aracılığı ile evi olmayan ailelere yönelik 400 konut yapılacağını müjdeledi.

Yalvaç'a TOKİ gelecek mi, kirada oturanlar kira öder gibi ev sahibi olacak mı diye merakla beklenirken müjdeli haber Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'den geldi. Başkan Tütüncü şu an İtfaiye Garajı ile Kademenin olduğu alanda ucuz konut yapımı için resmi prosedürlerin başlatıldığını müjdeledi.

İTFAİYE YENİ YERİNE KADEME
Akköprü'ye Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü; 'Halkımızdan bir süredir ucuz konut yapımı konusunda talepler alıyoruz. TOKİ'nin neden buraya girmediği yönünde soru yönelten oluyor. Bir kere şunu bilmeliyiz ki TOKİ Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait olan bedelsiz temin edebileceği boş alanlar arıyor. Bizim ilçemizde sit alanlarının fazla olması, konuta uygun büyüklükte hazine arazisi olmaması nedeniyle şu ana kadar bu konuda bir adım ileriye gidilememiş. Olmuyor diye biz elimizi kolumuzu bağlayıp oturacak değiliz. Düşündük ve şu an İtfaiye garajının olduğu alanda 17 bin 800 metrekare büyüklüğünde yerimiz var. Otogar faaliyete geçtiğinde İtfaiyeyi oraya taşıyacağız. Kademeyi de Akköprü'de bulunan asfalt şantiyemizin olduğu 19 bin metrekarelik arazimiz var oraya taşıyalım dedik. İmara açmak için ilgili kurumlardan görüş almak üzere resmi yazılarımızı yazdık. Buralardan gelecek cevabın ardından hemen çalışmalara başlayacağız ve imara açtıktan sonra bahsini ettiğim İtfaiyenin olduğu alanda inşaat yoğunluğunu artırıp yeşil alanı bol koyarak site tarzı çok katlı binalar yapmayı hedefliyoruz. Kurulacak kooperatif aracılığı ile de evi olmayan ailelere kira öder gibi uygun koşullarda ev sahibi yapacağız' açıklamasını yaptı.

ASTRONOMİK KİRALAR BIKTIRDI
Yalvaç'ta bir ailenin uygun koşullarda barınabileceği en ucuz kira bedelinin 500 TL olduğu ve Cezaevinin de faaliyete geçmesi ile konut sıkıntısının daha da artarak kira fiyatlarını katlayacağını dile getiren vatandaşlar belediyenin bu girişiminden sonra 400 ailenin ev sahibi olması ile bu sorunun ortadan kalkacağını belirterek konutların yapımına bir an evvel başlanması gerektiğini ifade ettiler.

Express Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa yavuz 6 yıl önce

Konutlar ne zaman başlayacak kayıtlar ne zaman nerede olacak ilginize teşekkür ederim

Avatar
Sania Kırlı 7 yıl önce

Kendim ev istiyorum ama taksit ve ucuz aylık taksit

Avatar
Mehmet biçici 05307677156 3 yıl önce

Avatar
Mehmet biçici 05307677156 3 yıl önce

Hagırlı olsun yalvaclıya insAllah aksatmadan baskanımız bunuda basarır

Avatar
Mehmet biçici 05307677156 3 yıl önce

Hagırlı olsun yalvaclıya insAllah aksatmadan baskanımız bunuda basarır

Avatar
Vural turp 2 yıl önce

Neden akköprü tarafına gidiliyor anlamış değilim sanayi tarafına gidilmiyor bomboş arazi var

banner182

banner181