Isparta Yeni Çevre Yolu projesi 2016'nın sonunda bitecek!
Yeni çevre yolu, Sav'dan gelerek organize sanayi ve havaalanına bağlanıyor. Yeni Çevre yolunun toplam uzunluğu 22 km olacak. Konuyla İlgili açıklama yapan Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok yeni yolun Akkent TOKİ'nin altından girerek, Göltaş Kavşağı'na bağlanacağını bildirdi. Karayolları 13. Bölge Müdürü Altıok, "Çevre yolu projesini 2016 yılı sonu itibariyle bitirmiş olacağız. İmar düzenlemeleri, kamulaştırmayla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Altıok kamulaştırma çalıştırmaları zaman alıyor. Belki 2017 yılını bu işlemlerle geçireceğiz. Ama Isparta'nın gelecekteki gelişme alanlarına da hizmet edecek bir çevre yolu olacak" şeklinde konuştu. Bu başka bir tartışma konusu. Bunlara girmek istemiyoruz. Bunun yerine Isparta'nın önümüzdeki gelişme sürecinde şehir içinde kalmış olan ve yetersiz olduğunu düşündüğümüz çevre yoluna alternatif olabilecek bir güzergah planlaması yaptık. Bunu yaparken özellikle Eğirdir yoluna uygun bir noktadan bağlantı vermesini sonra İstanbul yönüne uygun yerden bağlantı vermesini ayrıca otoyol bağlantısı da olmasını planladık.

SAVDAN AYRILIP GÖLTAŞ'A BAĞLIYORUZ
Sav Beldesi'nden ayrılıp bir kavşakla İsparta yolunu keserek devam ediyoruz. Tüm imar yolları da dahil tamamını farklı seviyeli çözümlerle geçiyoruz. Buralarda tarım arazileri var. Buraları alt geçit ve köprülerle geçiyoruz. Bozanönü'ne bir bağlantımız var. Tren istasyonundan geçip Göltaş'm önüne yolumuzu bağlıyoruz. Otoyol bağlantısı da Koçtepe köyünden yapılacak. Çevre yolu projesi hazır. Tamamlandığında yeni çevre yolumuz İsparta'nın gelecekteki gelişme alanlarına da hizmet edecek bir çevre yolu olacak."

Express Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181