3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde çalışmalar hızla sürüyor!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tamamlandığında dünyada bir ilk olacak “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi”nin etüt proje ihalesinin ön yeterlilik, teknik ve mali tekliflerinin alındığını, 10 Ağustos'ta mali teklif zarflarının açılacağını açıkladı. Bakan Arslan  “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli” çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü söyledi. 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 
Teknik tekliflerin değerlendirmesinin tamamlandığını hatırlatan Arslan, “Çalışmalar Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüz tarafından titizlikle sürdürülüyor. 26 Temmuz 2016'da teknik açıdan yeterli bulunan 3 adet istekli, 10 Ağustos 2016'da mali tekliflerini açmak üzere davet edildi. Herhangi bir itiraz olmazsa mali teklifler açılacak. Sonrasında komisyon değerlendirmelerini tamamlayacak” dedi. 

İSTİHDAM SAĞLAYACAK 
İstanbul Boğazı'nın iki yakasının bir kez daha dünyada ilk olarak 3 katlı tüp tünel ile birbirine bağlanacağını belirten Arslan, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da dev projeleri hayata geçirmelerine kimsenin engel olamayacağını söyledi. Bakan Arslan şöyle dedi: “ Yer altından geçen bir proje olduğu için çevreye olumsuz hiçbir etkisi olmayacak. Yapım ve işletme aşamalarında önemli miktarda istihdam sağlayacak.” Projenin hem karayolu hem de demiryolu hatlarını bünyesinde barındırdığını anlatan Arslan, sistemin şu an mevcut olan ve yapımı planlanan 9 ayrı raylı sistem entegre olacağını söyledi.

Günde 6.5 milyon yolcu taşınacak
Bakan Ahmet Arslan, tünelin 9 metro hattıyla, TEM Otoyolu, E-5 Karayolu ve Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre edileceğini ifade ederek, “Projenin hizmete alınmasıyla, Avrupa Yakası'ndaki İncirli'den, Anadolu Yakası'ndaki Söğütlüçeşme'ye, 31 kilometre uzunluğunda 14 istasyondan oluşacak hızlı metroyla yaklaşık 40 dakikada ulaşılacak. Hasdal Kavşağı'ndan Anadolu Yakası'ndaki Çamlık Kavşağı'na 14.5 km'lik karayoluyla yaklaşık 14 dakikada geçilecek. Hattan günde 6.5 milyon yolcu yararlanacak” diye konuştu.

Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181