Arnavutköy Belediyesi İmraho Meydanı'nı yeniliyor!
Arnavutköy’ün ilçe olmasıyla beraber mahalle statüsüne kavuşan köyler  ve mahalle meydanları kendine özgü dokularını koruyor. Bu kapsamda kendine özgü dokusu bozulmadan mahalle meydanlarına çalışma başlatan Arnavutköy Belediyesi; kültürel dokuyu koruyacak, vatandaşların faydalanabileceği yenilenmiş meydanları hayata geçirmeyi planlıyor.

Köy statüsünden çıkmış mahalle meydanlarını yenileme ve kendine özgü dokularını koruma adına başlatılan çalışmalar; İmrahor Meydan Düzenleme ve Yeşilbayır Meydan Düzenleme çalışmalarıyla devam ediyor. Meydan düzenleme çalışmaları tamamlandığı zaman yaşayan bir meydan haline gelecek ve vatandaşların rahat bir şekilde kullanabileceği bir alan olacak.

Sağlık Ocağı ve Eğitim Merkezi
İmrahor Mahallesi’nin çehresini değiştirecek olan, Meydan düzenleme çalışması mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına uygun ve estetik bir çevre görünümü kazandırmayı amaçlıyor.

İmrahor Meydan Projesi kapsamında; 16.500 m2 genişliğindeki proje alanında mevcut meydan düzenlemesi yapılacak. Açık ve yarı açık oturma mekanları, çiçek partelleri, kuru havuz, çocuk oyun alanı ve bisiklet yolu yer almaktadır. Ayrıca 2000m2'lik tesiste sağlık ocağı, muhtarlık, zabıta, çok amaçlı salon, eğitim merkezi ve restoranda yer alacak. Ayrıca proje kapsamında toplantı salonu, kütüphane ve atölyeler gibi fonksiyonların yer aldığı 1080 m2 inşaat alanı ile iki katlı Gençlik Merkezi yapımına başlandı.

Sazlıbosna Meydanı Halkın Hizmetinde
Her mahalleyi kendine özgü yapısına uygun projelendiren Arnavutköy Belediyesi, ilk çalışmayı Sazlıbosna Meydanı’na başlatarak, halkın hizmetine açtı. Kısa zamanda alt yapı çalışması tamamlanan Sazlıbosna Meydanı’ı peyzaj çalışmaları da bittikten sonra Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımıyla açıldı.
  
Meltem EKİNCİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181