Avcılar'da 4 kat yasağı kalkıyor!
1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçeler arasında yer alan Avcılar'da kentsel dönüşümün önünde en büyük engel olarak görülen 4 kat yasağı kalkıyor. Eski binaların yenilenmemesine sebep olan kat engelini kaldıracaklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2008'de dönemin belediye başkanının talebi ile deprem riski nedeniyle imarda indirim yapıldığını onun tekrar eski haline getirileceğini söyledi. Avcılar kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen aşama hakkında da bilgi veren Topbaş, "Avcılar'daki 2 mahalle; Tahtakale ve Yeşilkent ile ilgili çalışmalar sürüyor, Yeşilkent'te 5 binlik imar planları hazırlandı bitti, oraya Kiptaş'ı sokuyoruz; bir model ortaya çıkarsın da insanlar modeli görsün diye. İlçe belediyelerinin ada bazında dönüşüm yetkileri var. İstanbul'da bazı belediyeler bunu başarı ile yapmakta. Esenler, Beyoğlu, Güngören, Kağıthane, Esenyurt Belediyeleri ve Kartal Belediyesi de bu yetkiyi Bakanlar Kurulu kararı ile aldı. Buradan sanki büyükşehir önümüzü kapatıyor denilmesin diye bunları söylüyorum" dedi.

Kat sınırı nedeniyle Avcılar'da yenilenmesi gereken binalarda dönüşüm uygulanamadığını belirten Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, "Avcılar'daki 5 veya 6 katlı binaların bunların çoğu yorgun, hasarlı, yaşlı. 1980 yılında müktesep hak olarak 6 kat hakkını elde etmiş binaların envanterini çıkardık. Bunların bulunduğu yerlerin altyapısı zaten 6 kata göre yapılmış. Bu meskenlerde oturuluyor, trafiğe altyapıya veya başka bir konuya ek yük getirecek durumu da yok. Mevcut binaların yenileri ile güvenli yer değiştirmesi gerekiyor. 5 ve 6 kat izni alındığında bunlar bir an önce yenilenecek. İnsanlarımız aynı mahallelerinde aynı komşuları ile parkı, pazarı ile güvenli, günümüz teknolojisi ile yapılmış güvenli binalarda oturmak istiyor" diye konuştu.

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181