Avcılar'da yeni imar planı ile hak kaybının önüne geçildi!
Avcılar Kent Konseyi önce Avcılar Belediye Meclisinden geçen ve askı sürecinin ardından İBB Meclisinde de kabul edilen imar planı değişikliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. 1982 yılı 1/1000 Ölçekli İmar Planı’na göre 5-6 kata kadar izin verilen binalar, 2008 yılında çıkartılan İmar Planı doğrultusunda 4 kata düşürülmüştü. 2008 yılında gelen değişiklik uygulaması ile çoğunluğu 5 ya da 6 katlı binalarda ikamet eden ev sahipleri ise hak mahrumiyetine uğruyordu. 2008 İmar Planı gereği Kentsel Dönüşüm’ den faydalanmak isterlerse bina kat sayısı (4’e) düşüyordu. Avcılar Belediyesinin gerçekleştirdiği İmar Planı Değişikliği ile hak kaybının önüne geçildi. Yıkılıp yeniden yapılmak suretiyle kat sayısı kaybolmadan 1982 planında olduğu gibi haklarından faydalanabilecekler.

Halkla Beraber Yönetilen Kent Avcılar
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de toplantıda konuşma yaparken; “ Bildiğiniz gibi bu süreci anlatmak için ilgili birimlerimiz 8’e yakın bilgilendirme toplantısı yaptı. Her mahalleden muhtar, sivil toplum örgütü önderi isimlere süreci anlattık. Bu görüşmelerde sizlerden tam destek aldık. İşte bizi Büyükşehir’de başarıya ulaştıran sizden aldığımız bu destekti. Şimdi yeni duruma ilişkin her mahallede, gerekirse her sokakta bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Önümüzdeki günlerde bu konuda programı sizlerle paylaşacağız. Bilgilendirme toplantıları aynı zamanda sizlerin görüş ve önerilerini alma şeklinde planlanacak. Ne söylerseniz dikkate alacağız. Siz ne derseniz o olacak. Siz bize inandınız, biz de bütün zorluklara rağmen Avcılar’ın imar meselesini çözüme kavuşturduk. O zaman şimdi de sizlerin önerileri ile yeni yapılanma şekillenecek. Bu nedenle bilgilendirme toplantılarında söylediklerinizi dikkatle dinleyeceğiz. Sonra uzmanlarla çalışacağız. En son olarak da düğmeye basacağız. Bu arada Avcılar’da yeni yaşam biçimi, kentler ve dönüşüm başlıklı bir çalışma yapacağız. Bu yeni Avcılar’ı konuştuğumuz büyük bir buluşma olacak” dedi.

Avcılar Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181