Başkan Akgün 'Şehirciliğin Anayasası imar planlarıdır'!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyelerin yaptığı en önemli işin kenti doğru planlamak olduğunu belirterek; “Eğer plan yoksa şehircilik de yoktur” ifadesini kullandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de imar planlarını yaparken gelişmiş kentler örnek alındığını, çevre ve doğa faktörlerinin göz önünde bulundurulduğunu belirterek, Büyükçekmece’nin yaşanabilir bir kent olmasında en önemli etkenin imar planlarının olduğunu kaydetti.

“Büyükçekmece yaşanabilir bir kenttir”
40 yılı aşkın belediyecilik deneyimi ve 23 yıllık belediye başkanlığı döneminde imar planlarının üzerinde her zaman hassasiyetle durduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: "Şehirciliğin Anayasası imar planlarıdır. Bir şehrin ilk planlamasını doğru yapar ve bu planlamayı disiplinle sürdürebilirseniz o kent yaşanabilir olur. Belediyelerin en önemli görevi o kenti doğru planlamaktır. Şehrin medeni ve yaşanabilir olmasının tek sebebi imar planlarıdır. Çünkü bir kentin yaşanılabilir ya da yaşanılamaz hale getiren planlarıdır. Büyükçekmece’nin yaşanabilir kent olarak gösterilmesinin en önemli nedeni de imar planlarıdır. Büyükçekmece’de biz bunu başardık. Şehrimizde gecekondu yoktur, kaçak yapılaşma yoktur. Yeşil alanlarımız Avrupa kentlerinin üzerindedir.”

Büyükçekmece Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181