Başkan Çelikbilek Beykoz Çengeldere'de imar çalışmalarını anlattı!
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in imar ve mülkiyet çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek üzere her hafta bir mahallede düzenlediği Halk Meclisi Çengeldere’de yapıldı. 

Çengeldere Yeşildere Cami Lokali’nde yapılan Halk Meclisi’nde belediye başkan yardımcıları da vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Toplantıda birim müdürleri, meclis üyeleri ve başkan danışmanları da hazır bulundu.

Eyüp Salih Elmas: “Elmalı Havzasında Yapılaşmanın İyileştirilmesi İçin Çalışmalar Başladı”
Çavuşbaşı’nın Elmalı Havzası özelinde yaşadığı sorunları aşmak için gayretle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yardımcısı Eyüp Salih Elmas: “Çavuşbaşı’nın Elmalı havzasına  komşuluğundan dolayı kısıtlamaları var. Bununla ilgili çalıştayımız ses getirdi.  Ankara düzeyinde içme suyu havzası üst yönetmeliği revizyon gördü. Bu İSKİ’nin içme suyu yönetmeliğini iyileştirmesi adına bir dayanak oluşturuyor. Belediye Başkanımızın girişimleriyle Orman ve Su İşleri Bakanımızla bu iş görüşüldü. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İSKİ ve Beykoz Belediyesi istişare halinde Elmalı Havzası özelinde yapılaşmanın iyileştirilmesi adına özel hüküm belirleme çalışmalarına başladı.” dedi.

Başkan Yücel Çelikbilek: “Doğal Sitin Kalkması İçin Girişimlerimiz Sürüyor”
Beykoz’un kendine has yapısından dolayı imar ve mülkiyetin süreç aldığını ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Beykoz’un imarının iyi olması için gayret sarf ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda bizi bir toplantıya çağırdı. Ekibimle birlikte gittim görüştüm. Beykoz’da imar vermek kolay değil. 2/B’ler 31 yılda çözüldü. 1 yıl sonra hemen imar çıkmaz. İlçemizin tamamı 1995 yılında doğal sit ilan edildi. Halen daha düzeltemiyoruz. Bakanlık heyetleri ilçemizde doğal siti inceliyorlar, iyileştirmeye çalışıyorlar. Bunların hepsi zaman istiyor. Bir bölgenin gelişmesi imarına bağlıdır. İlçemizde mülkiyet bitti, sıra imara geldi. İlçe sakinlerimizin yıllardır beklediği imara kavuşması için ilgili kurumlar nezdinde girişlerde bulunuyor, canla başla çalıyoruz. ” şeklinde konuştu. Başkan Yücel Çelikbilek Halk Meclisi’nde vatandaşlardan belediye hizmetleriyle ilgili gelen soruları da yanıtladı.

Beykoz Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181