Başkan Hazinedar, Beşiktaş'ın önemli projelerini anlattı!
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 2014 yılında belediye başkanı seçilmesinin ardından geçen 3 yıl içerisinde Beşiktaş’ta yaptığı tüm çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Bu organizasyonda ilk gösterisini yapan Beşiktaş Belediyesi Filarmoni Orkestrası’nın da şefliğini yapan Başkan Hazinedar, orkestranın Beşiktaş’a renk katacağını belirtti. 3 yıllık çalışmaların ve gelecek projelerin anlatıldığı gecede iş, sanat ve siyaset dünyası bir araya geldi. 

2014 yerel seçimlerinde büyük oy oranıyla Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen Av. Murat Hazinedar, yerel seçimlerin üzerinden geçen 3 yılın ardından; görev süresinin 3 yılını, hizmetlerini, gelecek plan ve hedeflerini değerlendirdiği bir lansman düzenledi. Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen lansmanda kamuoyuna Beşiktaş’ta yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Hazinedar, sanat alanında hayata geçirdiği Beşiktaş Belediyesi Filarmoni Orkestrası’nın kurulduğunun müjdesini de verdi. İlk gösterisini yapan Beşiktaş Belediyesi Filarmoni Orkestrası’nın ilk şefliğini de konuk şef olarak Başkan Murat Hazinedar yaptı. Başkan Hazinedar’ın şefliğinden sonra ise İzmir Devlet ve Opera Balesi Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı şefliğinde gösterisine devam eden Beşiktaş Belediyesi Filarmoni Orkestrası, dinleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Lansmanın sona ermesinden sonra konuklar misafir salonunda ağırlandı. Kurulan iftar sofralarında oruçlarını açmak için bekleyen davetliler ezanın okunmasının ardından oruçlarını açarak bir arada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Programda Beşiktaş’ta yaptığı hizmetleri bir sunum yaparak kamuoyuyla paylaşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Profesyonel tiyatrodan, amatör çocuk tiyatrolarına kadar tiyatrolara en çok destek veren yerel yönetim olduk biz bu 3 yılda. İlk 3 yılımızda Beşiktaş’ın marka değerini yükselttik. Kültür ve sanat etkinlikleriyle Beşiktaş son 3 yıldır Türkiye’nin en yaşanılır ilçesi seçiliyor. Dolayısıyla Beşiktaş son iki asırlık hikâyesinde her zaman kültürün ve sanatın öncüsü olmuştur. İşte bu yüzden Türkiye’nin en yüksek kültür ve sanat bütçesi genel bütçemizin yüzde 14’ü ile Beşiktaş’ta. Ancak bu bütçeyi Beşiktaş Belediye Başkanı olarak ben ya da belediyenin kültür müdürlüğü yönetmiyor. Bu bütçeyi Beşiktaş Sanat Kurulunu oluşturan, Türkiye’nin son derece değerli sanatçıları yönetiyor” diye konuştu.

Beşiktaş’a Beşiktaş Belediyesi Filarmoni Orkestrasını kazandırdıklarını belirterek sözlerine devam eden Hazinedar, “Çok sesli müziğin lideri orkestra şeflerini aynı siyasetteki liderlere benzetirim. Orkestranın kendi içindeki uyumu kadar orkestra şefine gösterdiği saygı ve güven duygusu da önemlidir. İşte bu nedenle lansmanımıza konuk şefliğini yapmaya çalıştığım Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Beşiktaş Belediyesi Filarmoni Orkestrasıyla başladım. Beşiktaş’ta 5 yıl için sizlerden yetki almıştık ve kolları sıvadık. İlk üç yılımızı geride bıraktık. İnanılmaz bir 3 yıl geçirdik. Yerel yönetim anlayışımızı sadece Beşiktaş’la sıkışan dar bir anlayışla kurgulamadık. Biz burada bir model ortaya koymaya çalışıyoruz. Örnek alınacak, gelecek nesillere aktarılacak, özgün ve milli bir model. Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye mesajlar veriyor ve bu mesajların takipçisi oluyoruz. Hizmete odaklandık. İstanbul’un en küçük bütçeli belediyelerinden biri olmamıza rağmen kötü imar gelişimini neredeyse durdurduk. Şehre zarar veren birçok kişinin rantını kestik. Kötü bir kentsel dönüşüm sürecine izin veremezdik, vermedik. Biz bismillah dedik, önce ilk 6 ayda şehrimizle tanıştık. İkinci 6 ayda şehrimizle kaynaştık, üçüncü 6 ayda kaynaştığımız o şehirle Beşiktaş’ın sorunlarını tartıştık, dördüncü 6 ayda o tartışmaların meyvelerini topladık, beşinci 6 ayda bütün bunları sonuca bağladık ve kararlar aldık. Bir kısmını da bitirdiğimiz projeleri sizlerle de paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Beşiktaş Belediye Başkanı olduktan sonra belediyeye bir gün bile mesai arkadaşlarından geç gitmediğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Hazinedar, “Belediye Başkanı olduğum günden bu güne, bana ve aileme yaşatılanlara rağmen, son derece güçlü bir iradeyle, tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve partimin de desteğiyle bu şehre hizmet ediyor olmaktan büyük bir kıvanç duyuyorum. Beni yalnız bırakmayan siz değerli dostlarıma, milletvekillerime, Sayın Mustafa Sarıgül’e, belediye başkanı arkadaşlarıma, belediye meclis üyelerime, muhtarlarıma, yabancı misyon şeflerine, başkonsoloslarımıza, Beşiktaşımızın güzel insanlarına, siz konuklarımıza, oğlum ve sevgili eşime teşekkür ediyorum. Beşiktaş'ın 3 yıllık hikayesini anlattığımız bu özel gecede bizleri onurlandıran birbirinden değerli tüm konuklarımıza da tekrar teşekkürlerimle sözlerimi sonlandırıyorum” dedi.

Beşiktaş Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181