Başkan Tabakoğlu 'Yeni Kent Modeli Ödülünü’ aldı!
Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) tarafından 13.sü düzenlenen Kent ve Yaşam Ödüllerinin ‘Yeni Kent Modeli Ödülüne’ Belediye Başkanımız Mimar Can Tabakoğlu layık görüldü.

Daha yaşanabilir kentler ve mutlu insanlar sloganı ile yola çıkılarak düzenlenen törende, İstanbul gibi bir metropolün hemen dibindeki Şile’yi doğal ürünler pazarı haline getiren, Şileli hemşehrilerimizi mutlu eden, yeşili koruyan,  farklı ve yeni bir kent modeli ortaya koyan, üstelik bu yaptıklarını somut adımlarla buluşturan Belediye Başkanımız aynı zamanda Yeryüzü Pazarında üreteci ile tüketiciyi buluşturdu ve geleneksel Şile Bezimizin coğrafi patentini aldı.

Ödülün Şile’ye kazandırılmasında etkili olan diğer etmenlerde ise Takas şenlikleri ile yeril tohum öne çıkarılırken ekinezya, kişniş, hatmi, melisa, çörekotu, aynısefa gibi adını unutmak üzere olduğumuz ürünlerin yeniden gündeme getirilmesi de Yeni Kent Modeli Ödülünün Şile’ye gelmesinde etkili oldu.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu; “Belediyecilik kent ve yaşamın olmazsa olmaz aktörü ve belirleyicisidir. Şile, İstanbul gibi bir mega kentin ilçesi ama bir o kadar da mega kent kırsalında çevresel, sosyal, kültürel değerlerin sermaye bulduğu, ekonomisini bu değerler üzerine inşa eden bir ilçe. Bu anlamda da başarılı olmaya çalışıyoruz ve 3 dönemdir başkanlık yaptığım bu ilçede İstanbul’un yükselen bir değeri olan sürdürülebilir bir kent modelini ortaya koyuyoruz. Mega kentlerde kırsal arazi yönetim modelini ortaya koyarken bir kırsal kalkınma ve tarımsal turizm vizyonuyla sürdürülebilir kent ekonomisini var olan kısıtlılıklarla buluşturarak dizayn etmeye uğraşıyoruz. Özellikle doğanın ve tabiatın sürdürülebilir kent yönetimine konu edilmeye çalışılması günümüzde kentlilik ve kentleşme adına önemli bir konu. Bir Şileli olarak bu ödülü bize layık gören, bize inanan ve bu konuda destek veren Şileli üreticilere, köylü hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu ödülü de Şile köylümüz adına kabul ediyor ve onur duyuyorum.” sözleri ile konuşmalarını tamamladı.

Şile Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181