"Burası inanılmaz bir lokasyon olacak"
Lens Yapı'nın Kurtköy'de bir AVM ile birlikte inşa ettiği bin 162 konutluk Lensİstanbul, 4 bin lira seviyesindeki metrekare fiyatlarıyla İstanbul'un tamamlanmak üzere olan en büyük ve fiyatı en uygun projelerinden. Lens Yapı Yönetici Ortağı Mert Kutlu, projenin 2018 yazında tamamlanacağını belirtti.

Dört ortaklı sermaye yapısı ile güçlü gücünü ortaya koyan Lens Yapı, İstanbul Anadolu yakasında inşasını tamamlamak üzere olduğu Lensİstanbul ile iddialı.

Lens Yapı Yönetici ortağı Mert Kutlu, ortaklarının kendi bünyelerinde birçok inşaat projesini yapan ve tamamlayan Aydınoğlu Yapı, Mah İnşaat, Egal İnşaat ve Renium Yapı olduğunu ifade ederek, Lens Yapı ile başladıkları Lensİstanbul'un da halen bu seviyedeki projeler arasında İstanbul'daki en büyük konut projesi olduğunun altını çiziyor.

Kurtköy bölgesinde yaşayan insan sayısının hızla arttığına ve artış hızının önümüzdeki dönemde yükseleceğine işaret eden Mert Kutlu, "Bölgede yapılacak teknopark dikkate alındığında, çok sayıda İT şirketinin merkezinin bu bölgede bulunduğu, bankaların operasyon merkezlerini yine bu bölgeye taşıyacakları, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin ihale edildiği gibi beklenti ve gerçekleşmeleri de birleştirildiğinde Lensİstanbul bir cazibe merkezinin tam ortasında yer alıyor. Ayrıca burada bir de gıda yoğunluklu butik mağazalara yer verdiğimiz bir semt çarşısı da inşa ediyoruz" dedi.

3 MİLYON KİŞİLİK TRAFİK
Metronun faaliyete geçmesi sonrasında günlük 3 milyon kişinin gelip gittiği bir bölge oluşacağına işaret eden Kutlu, "Lensİstanbul'da şu ana kadar gördüğümüz satış rakamları son derece başarılı, Çünkü tabela değerimiz yüksek. Bölgeden günde yaklaşık 100 bin araç geçişi oluyor. Pegasus'un merkezi ve özel otoparkı burada. Metro sonrasında 1 milyon insanın AVM'mizden yararlanacağını öngörüyoruz. Metronun Sabiha Gökçen ile aramızda 1 durak var. O durağın çıkışı da projemizin önünde" açıklamasında bulundu.

DEV YATIRIM, DÜŞÜK FİYAT
Dört ortaklı yapı ile proje bazlı değil, uzun vadeli ortaklık yapısı oluşturduklarını ifade eden Mert Kutlu, bin 162 konut yaptıklarını ve başlangıç inşaat bedelinin 220 milyon TL seviyesinde olduğunu ifade etti. Kutlu, "Burada metrekaresi 3 bin 500 ile 4 bin TL arasında konut satıyoruz. 50 bin TL peşin parası olan buradan daire sahibi olabilir. 2 bin 300 TL ödeme aylık ödeme yaptığını düşünürseniz burada kira fiyatları bin 500 TL civarında gidiyor. Projemizde aylık 700 TL ödeyerek daire sahibi olma imkanı mevcut" bilgilerini verdi.

YÜZDE 60 KÂR MARJI
Mert Kutlu, Lens Yapı olarak bölgenin geleceğine inandıklarını vurguladıktans sonra "Bugün metrekaresi 4 bin TL'ye satılan yerler 1.5 sene sonra 6 bin TL'ye alıcı bulacak. Yaklaşık yüzde 60-70 civarında bir kar marjı bekliyoruz. Teknopark'ın gelmesi, 2019'da Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pistinin hizmete girmesi, Atatürk Havalimanı'nın 3. Havalimanına kaydırılması, metro projelerinin gelmesi ve birbirine entegre edilmesiyle burası inanılmaz bir lokasyon olacak" dedi.

Kutlu projeden özellikle beyaz yakalıların daire satın aldığını da belirtti ve şu bilgileri verdi:

"Beyaz Yakalılar gerçekten yoğun ilgi gösteriyor. Pegasus Havayolları pilotları, Teknopark çalışanları gibi insanlar satın alıyorlar. 2+1 ve 3+1 konut satışlarımız ise yüzde 35 civarında. Bu civarda 270-280 bin bandında satılan daireler var ama insanlar 300-350 bin TL verip Lensİstanbul projemizden daire alıyor."

Mevcut konut ve AVM projesinde bin ile bin 100 kişilik istihdam oluşturduklarını söyleyen Kutlu, Lensİstanbul'un hemen karşısındaki kendilerine ait olan arsadaki projelerinibaşlattıklarında bu sayısı iki bin 500 e kadar yükselteceklerini de ifade etti.

Kaptan pilotluktan inşaata
Lens Yapı Yönetici Ortağı Mert Kutlu, 1989 doğumlu ve dört ortaklı şirket bünyesinde Mah Yapı'yı temsil ediyor. ABD'da Florida Institute of Technology'den uçak mühendisi olarak mezun olan Kutlu, ABD sonrasında London School of Economics'de lisansüstü eğitimini tamamladı. Daha sonra Türk Hava Yolları'nda pilot olarak çalışmaya başlayan Mert Kutlu, Airbus 320 kaptanı, ancak kendi ifadesiyle toplam 'Rızkın 10'da dokuzu ticaret' diyerek, 4 bin 700 saatlik uçuşu ve kaptan pilotluğu geride bırakıp inşaat sektörüne geçiş yapmış. Kutlu, bununla birlikte uçuş lisansının da hâlâ aktif olduğunu belirtiyor.

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181