Büyük İstanbul Tüneli projesi Kağıthane'ye değer katacak!
Büyük İstanbul Tüneli projesi için, İstanbul boğazında zemin etüt çalışmaları başladı. 5 yıl içinde tamamlanması planlanan tünelde hem çift yönlü karayolu hem de hızlı metro hattı bulunacak. Projenin tamamlasıyla birlikte Kağıthane-Ümraniye arası ulaşım süresi 14 dakikaya inecek.

Metro hattının toplam 31 km uzunluğunda 14 istasyondan oluşacağı belirtilen hatta günde 1 milyon 500 bin yolcunun seyahat etmesi planlanıyor. Karayolu bölümü ise Kağıthane Tem Otoyolu Hasdal kavşağı ile Ümraniye Çamlık kavşağı arasında yer alacak. Toplam uzunluğu yaklaşık 16 km olacak hatta, tünel uzunluğunun 6.5 km olması tahmin ediliyor. Bu hat ile de günde 120 bin araç, 14 dakikada bu mesafeyi kat edebilecek.

E-5 aksında Avrupa yakasında Bakırköy - İncirli'den başlayan, Anadolu yakasında ise Söğütlüçeşme'ye kadar uzanan hızlı metro projesi; bu iki nokta arasında mesafeyi sadece 40 dakika gibi kısa bir süreye indirgiyor. Hat 9 ayrı noktada raylı sistemlere ve metroya entegre edilecek.

Metro hattı Avrupa Yakası'nda İncirli'den başlayacak. Sonrasında ise Zeytinburnu, Vatan, Edirnekapı, Sütlüce, Perpa, Çağlayan, Mecidiyeköy ve Gayrettepe istasyonları yer alacak. Anadolu yakasında ise Söğütlüçeşme'den başlayacak olan hatta Ünalan, Altunizade ve Küçükyalı istasyonları bulunacak.

Projenin ilk açıklandığı tarih olan Şubat 2015'den bu yana Kağıthane hızla değer kazandı ve kazanmaya devam ediyor. Proje için Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ''Kağıthane böylesi büyük bir proje ile İstanbul'daki merkezi konumunu güçlendirdi. Yeni karayolu ve metro hattıyla ulaşım daha rahat olacak. Elbette ki ülkemizdeki mevcut istikrar ortamının bir yansıması bu proje. Başta cumhurbaşkanımız ve başbakanımız olmak üzere ulaştırma bakanımıza ve büyükşehir belediye başkanımıza tüm Kağıthaneliler adına teşekkür ediyoruz.' dedi.

Kağıthane Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181