Büyükçekmece Silivri hattı metrosu 2019 projelerine dahil edildi!
AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz toplu ulaşım sorununu çözmek için İBB Başkanı Kadir Topbaş ile yaptıkları görüşmenin detaylarını açıkladı. Büyükçekmece Silivri hattı üzerindeki metrobüs projesine başlandığını belirten Gürbüz, metronun da 2019 projelerine dahil edileceğini söyledi.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz Kültürpark Bolu Evi’nde gazetecileri ağırladı. İBB’nin Büyükçekmece’ye yaptığı yatırımları anlatan Gürbüz, “Toplu ulaşım sorununumuz var. Bu sorun Beylikdüzü ve Avcılar’da metrobüsle rahatlatılıyor. İlçemizin metrobüsle olan bağlantısı yukarıdan aşağıya iniş olan yoğunluk sebebiyle uzun yıllardan beri bekleyen bir konumdaydı. Geçen akşam yaptığımız koordinasyon toplantısında Sayın Kadir başkanımızdan ısrarla bölgemizin toplu ulaşım sorununun çözülebilmesi için bir proje talebinde bulunduk. Kendisi de bu konuyla ilgili hassasiyetimizi biliyor. Bize ciddi destek oldu ve bölgedeki bütün teknik ekibe gerekli talimatları verdi. Eğer bir aksilik olmazsa Büyükçekmece Silivri hattı üzerindeki metrobüs projelerine başladılar” dedi.

Projeyi yakından takip ediyoruz
Aksi bir durum olmadığı takdirde ulaşım projesinin hayata geçeceğini dile getiren Gürbüz, “Toplu ulaşım aksımıza Silivri Büyükçekmece hattını da dahil ederek metrobüs projesiyle bu bölgemizin taçlandırılması planlanmakta. Hayata geçmesiyle ilgili çok ciddi bir sorun gözükmüyor. İl başkanımız da bu konuyla ilgili gerekli desteği veriyor. Umut ediyoruz ki bölgemiz metrobüs projesiyle de yakın zaman içerisinde sorununu çözmüş, hedefine ulaşmış metrobüse de kavuşmuş olacak. Büyükçekme’ye şimdiden hayırlı olsun demek geliyor içimizden. Ama yine de Kadir başkanımızın ulusal basından sunacağı projeyi yakından takip ediyoruz. Çünkü bu konuyu hemen arkadaşlarımızla paylaştığımızda ‘hangi yerden geçiyor, durağı nerde?’ diye sorulmaya başlandı. Bu soruların cevabını Kadir Topbaş verecektir. Hazırlıklarını yapıyorlar. Bölgemize inşallah hayırlı olsun diyeceğiz. 2019 projelerine de metro dahil edilecek. Yani 2024’e kadar Büyükçekme toplu ulaşımla ilgili olan birçok bağlantısını tahmin ediyorum ki çözmüş ve sorununu halletmiş olacak. Hepimizin arzu ettiği bir durumdu. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

İBB tam kadro geldi
Büyükşehir daire başkanlarının Büyükçekmece’de yerinde denetim yaptığını belirten İlker Gürbüz, “Büyükşehir’e telefon ettik. Onlar da tam kadro ekip halinde buraya geldiler. Mimaroaba’da Sinanoba’da bölgemizde ciddi bir çalışma vardı. Sizlerle bunu paylaşmak istedik. Ben ilçemize bu konuda emek veren tüm siyasi yöneticilerimize, meclis grubumuza, grup başkanımıza, mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşık birkaç aydan beri süren bir mücadele ile tüm kamuoyunu ikna etmeyi başardılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bizim için önemli olan kısımlar bunlardı. Artık hastane konusundan çıkmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Büyükçekmece’de iki adet prestij caddesi olacak
Kahvaltılı basın toplantısında İlçe Başkanı İlker Gürbüz’den sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Recep Erol, “Sayın ilçe başkanımıza katkı olsun diye söz almış bulunuyorum” dedi. Erol da İBB Başkanı Kadri Topbaş’la yapılan toplantı hakkında bilgi vererek, “Geçtiğimiz akşam sayın Kadir başkanla yaptığımız programda çok şey konuşulduğu için Büyükçekmece’yle ilgili konuyu atlamış olabilir. 7 saatlik bir toplantıda unutması gayet doğal. Bir iki noktada katkı yapmak istiyorum. Büyükçekmece’de özellikle iki caddemizi sayın Topbaş prestij caddesi yapmak istiyor. Bu caddelerden iki tanesini bizler belediyede görüşüp belirleyeceğiz. Yapımı ve projesi tamamen İBB’ye ait olacak. Kadir bey iki caddemizi prestij caddesi olarak Büyükçekmece’mize armağan etmek istiyor. Yine aynı şekilde hepinizin malumu, dün de sayın başkanla beraber bölgeyi yeniden gezdik, Büyükçekmece’de maalesef toprağa basacak alanlar kısıtlı. Gerçekten kullanabileceğimiz alanlar var. Ama bu noktada mutlak suretle piknik yapmak isteyen, çocuklarıyla gezmek isteyen insanlar Çatalca’ya veya yakın yerlere gitmek zorunda kalıyor. Bununla ilgili de yine ilçe başkanımızla beraber yaptığımız çalışmada Büyükçekmece’de birkaç noktada park, bahçe ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışacağız. Mevcut belediyenin de bu anlamda çalıştığını biliyoruz. Ama onlar farklı noktalarda çalışıyorlar. Biz ihmal edilen noktalarda siyasi ayrım gözetmeksizin hizmet yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kararı Topbaş verecek
Prestij caddeleriyle ilgili kararın projelendirilme aşamasında ve diğer konuların tamamen Kadir Topbaş’a ait olduğunu sözlerine ekleyen Recep Erol, “Kadir başkan ‘bizzat Büyükçekmece’yi kendim projelendireceğim’ dedi. Büyükçekmece’yle ilgili bunu derken de Güzelce’de oturması, bölgede komşumuz olması da belki buna vesiledir. Bununla ilgili somut bir şey yok. Ama iki caddenin prestij caddesi olarak yapılacağı ve tamamının Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı belli. Yine sayın başkanın ifade ettiği noktada İstanbul’un trafiğini azaltma noktasında özellikle Çakmaklı’dan gelen bir yolumuz var. Bu-nu da şu anda Büyükçekmece Belediyesi açma girişiminde. Asfaltın da tamamını Büyükşehir Belediye Başkanımız yaptırarak inşallah onu da hizmete açacak. Trafiği de belli noktalarda hafifletmek istiyoruz. Başkanın ifade ettiği 4 tane köprü yapılıyor. Birazcık geciktiğinin farkındayız. Şu anda Mimarsinan’ı Büyükçekmece’ye bağlayan noktada biraz gecikti ama Büyükşehir’de belirli değişiklikler vardı. Geçtiğimiz akşam onları da konuştuk. İnşallah o köprülerimiz de çok yakın bir sürede faaliyete geçecek. Köprünün yanındaki alanlarda da belli çalışmaları zaten zaman içinde sizlerde göreceksiniz. Onları tam anlamıyla açıklamayayım” dedi.

Ray Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet tanrıkulu 6 yıl önce

istanbul tekirdaģ arası denizn içind bir metro hatn yapmak çokmu zormu bůyůk şhir belediyemiz neden bůyle bir poruj yapmıyuruz saygılarl mehmet tanrıkulu

banner182

banner181