Büyükçekmece’de riskli binalar yenileniyor!
Büyükçekmece’de Yerinde Dönüşüm kapsamında yıkımı gerçekleştirilen site ve binaların yerinde, modern ve konforlu yeni yapılaşma meydana çıkmaya başladı. Kentin her yerinde kısa sürede eski binaların yerinde modern yapıların ortaya çıktığı görülmekte.

Büyükçekmece’de riskli binaları yenileme çalışmaları başlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yenileme çalışmalarının verilen sürede bitirilip bitirilmediğini de sıkı bir biçimde kontrol ediyor.  Büyükçekmece’nin baştan aşağı yenilendiğine dikkat çeken Başkan Dr. Akgün “Bazı yapılar büyük oranda bitti, bazıları bitmek üzere. Kısa süre önce yıkımını gerçekleştirdiğimiz evlerin yerinde yepyeni bir hayat yükseliyor. Bütün kent baştan aşağı yenileniyor. Komşularımız, arkadaşlarımız en kısa zamanda yeni evlerinde yaşamaya başlayacak. Bizleri de yeni evlerinde ağırlayacak” diye konuştu.

Büyükçekmece’nin her yerinde, kısa zamanda tamamlanacak olan evlerin yeşili koruyan, depreme dayanıklı, çağın en ileri teknolojisine uygun olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Biz kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm diyoruz.  Bu, eskimiş binaları yenilemek için güzel bir fırsat. Herkes bu fırsatı değerlendirmeye devam etsin. Zaten halkımız bu fırsata yoğun ilgi gösterdi, evlerini yeniledi” dedi.

Okulların açılmasından önce ilçedeki tüm inşaatları denetleyen başkan Akgün, trafik ve öğrenci geçişi konusunda tüm tedbirleri aldıklarını ve vatandaş memnuniyetinin her şeyin üstünde olduğunu söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181