Çekmeköy'e 3 yeni kültür merkezi yapılacak!
Çekmeköy’e üç yeni kültür merkezi yapılması için hazırlıklar başladı. Çekmeköy Belediyesi artan nüfusa bağlı olarak mahallelere yeni kültür merkezleri kazandırmak için çalışmalara başladı. Üç yeni kültür merkezinin projelendirildiği hazırlık çalışmalarında sona gelindi. Yeni kültür merkezleri;  Şahinbey Caddesi, Hamidiye ve Çamlık Mahalleleri’nde yapılacak. Hamidiye Mahallesi’ndeki Hamidiye Kültür Merkezi ve Çamlık Mahallesi’ndeki Fatih Bilgi Evi yıkılıp, daha kapsamlı hizmet verecek yeni binalar yapılırken; Şahinbey Caddesi’nde yapımı planlanan Çekmeköy Kültür Merkezi, Doğa Park’ın önündeki boş arazide yükselecek.

Çekmeköy Kültür Merkezi
Doğa Park’ın girişine yapılacak Çekmeköy Kültür Merkezi, 11 bin m2 üzerine inşa edilecek. Merkezin içerisinde; tiyatro salonu, konferans salonu, cep sineması ve sahneler yer alacak. Merkezin alt katları bölge halkının kullanımına sunulmak üzere otopark olarak tasarlandı.

Yeni Hamidiye Kültür Merkezi
Genç, yaşlı birçok mahalle sakinin Belnet, eğitim ve hobi kursları için kullandığı Hamidiye Kültür Merkezi yıkılarak kısa zaman içinde yeniden yapılacak. Mevcut bina ve yeşil alanın değerlendirileceği proje 13 bin m2 üzerine çalışıldı. Yeni tesiste; derslikler, konferans salonu ve sosyal alanlar bulunacak. Bölgenin trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurularak otopark ihtiyacına cevap verecek yeni Hamidiye Kültür Merkezi’nde 263 araçlık otopark da bulunacak. Kültür merkezi, çevresindeki yeşil alanın da düzenlenmesi ile birlikte daha kullanışlı bir sosyal tesis haline getirilecek.

Yeni Fatih Kültür Merkezi
Çamlık Mahallesi’nde bilgi evi olarak kullanılan eski bina yıkılarak yerine yeni bir kültür merkezi tesisi yapılacak. 3600 m2 toplam alana sahip olacak yeni tesiste; kütüphane, derslikler, atölyeler ve zemin altı otoparkı olacak. 

Çekmeköy Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181