Çekmeköy konutta öne çıkan bölgelerden oldu!
1999'daki Marmara depreminin ardından İstanbul'un kuzeyindeki konumu ve sağlam zeminiyle öne çıkan Çekmeköy, 2000'li yıllardan itibaren İstanbul'un ilk büyük ve kapsamlı konut sitelerine ev sahipliği yapmaya başlamıştı. Çekmeköy - Üsküdar metro hattının devreye girmesiyle bir kez daha yıldızı parlayan bölgede, Sinpaş'tan İş Altınhas İnşaat'a, Ağağolu'ndan 216 Yapı'ya kadar markalı konut üreticileri proje üretme yarışına girdi. İlçede inşaat, planlama ve satış aşamasında 20 konut projesi bulunuyor.

Bölge neden öne çıktı?
• Çekmeköy İstanbul'un merkezine yakın geniş arsa stoklarıyla öne çıktı.
• Metro, 3. Köprü bağlantı yolları gibi ulaşım projeleri ile ulaşımının kolaylaşıyor olması değerini artırmasını sağlıyor.
• Eğitimde öne çıkan Özyeğin Üniversitesi, SEV, İELEV, Bahçeşehir Koleji gibi kurumların yatırımlarıyla eğitim üssü olarak hızla gelişmesi de bölgeyi besleyen bir diğer faktör oluyor.

Konut sektörünün son 15 yıldaki büyük hamlesi, İstanbul'da bir çok küçük yerleşim bölgesini markalı konut cenneti haline getirdi. Bunlardan biri de Çekmeköy. Ümraniye'ye bağlıyken 2009 yılında ilçe statüsüne kavuşan Çekmeköy, 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından öne çıkmaya başladı. Şile ve Ağva gibi İstanbulluların şehrin gürültüsünden günübirlik uzaklaşabildikleri alanlara yakınlığıyla bilinen Çekmeköy, her geçen yıl yatırımcılar için cazibesini artırmaya devam ediyor. Villa ve konut projeleriyle son 15 yılda yukarı doğru bir grafik izleyen bölgenin değeri, Çekmeköy - Üsküdar metro hattının devreye girmesiyle daha da arttı.

Kartal, Maltepe, Sultanbeyli, Pendik, Ümraniye ve Ataşehir'e komşu olan bölgede, Sinpaş'tan İnanlar İnşaat'a, MintekYapı'dan İş Altınhas İnşaat'ave216 Yapı'ya kadar birçok markalı konut üreticisinin yapımı süren, planlama ve satış aşamasında 20 konut projesi bulunuyor.

Villa bölgesi oldu
Çekmeköy'deki yapılaşma, bölgesine göre değişkenlik gösteriyor. Bölgenin merkezine bakıldığı zaman villaların ağırlıkta olduğu görülürken, Taşdelen Mahallesi ise site ağırlıklı inşa ediliyor. Son yıllarda inşa edilen Ege Boyu, Kasaba gibi projelerle hızlı bir gelişim sürecine girmişti.

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojileri kullanarak değerleme yapan www.endeksa.com verilerine göre, Çekmeköy'de 1+1'den 5+2'ye kadar değişen farklı konut tipleri bulunuyor.

Endeksa.com CEO'su Görkem Öğüt, bölgenin özellikle oturum amaçlı projelerle öne çıktığını belirterek, "Çekmeköy'de ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin TL. Konut kira fiyatları farklı konut tiplerinde 924 TL'den 4 bin 600 TL'ye kadar değişen geniş bir aralıkta seyrediyor. Çekmeköy'de satılık konutların ortalama geri dönüş süresi ise 24 yıl" diyor. Villa tipinde konutların öne çıktığı Ömerli'de konut satış fiyatlarının ise Çekmeköy ilçesi ortalamasından oldukça yüksek olduğunu belirten Görkem Öğüt, bu bölgede konut metrekare satış fiyatlarının 7 bin 700 TL ile 10 bin 825 TL arasında değiştiğini söylüyor. Bu bölgede kiralar 1800 TL ile 6 bin TL arasında iken konut yatırımlarının geri dönüş süresinin 38 yıla kadar çıktığına işaret eden Görkem Öğüt, Çekmeköy'de Alemdağ'dan sonra konut satış fiyatlarının en yüksek olduğu bölgelerin Reşadiye, Sırapınar ve Hüseyinli olduğunu da vurguluyor.

Son boş araziler Çekmeköy-Taşdelen ve Çekmeköy-Sultanbeyli metro hatlarının yapımına başlanması ve bölgeden geçen 3. Köprü bağlantı yollarının etkisiyle önümüzdeki dönemde de bölgenin prim yapıp büyümeye devam etmesi bekleniyor.

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İstanbul'un son boş arazilerinin bulunduğu Çekmeköy bölgesinin merkezi konumu, temiz havası ile öne çıktığını vurguluyor. Bölgeye yapılan metro projelerinin bölgeyi değerlendirdiğine dikkat çeken Yazıcı, ulaşım projelerinin gelecek dönemde çeşitlenecek olmasının bölgenin değerlenme potansiyelini de artırdığına işaret ediyor.

Eğitim üssü
Konut gelişiminin artmasının yarattığı talep doğrultusunda Çekmeköy bir eğitim üssü niteliğinde hızlı bir gelişim göstermeye de başladı. Özyeğin Üniversitesi, SEV, İELEV, Bahçeşehir Koleji gibi birçok eğitim kurumu bölgede yatırım yapmış durumda. Bölgenin potansiyelini görüp önümüzdeki dönemde bölgede yatırım yapmayı planlayan birçok kurumda bulunduğu da vurgulanıyor.

Özyeğin Üniversitesi'nin yapılmasının ardından Taşdelen bölgesine gelen İstinye Üniversitesi'nin bölgeyi hareketlendirip konut talebini artıran en önemli unsurlar olduklarına dikkat çekiliyor. Samandıra-Sarıgazi arasında bulunan 3 bin 150 dönümlük askeri bölgede 4 bin 100 yataklı şehir hastanesi kuruluyor. Hastanenin istihdama da katkı sağlayıp en az 15 bin personel çalıştıracağı, bunun da Sancaktepe halkına önemli bir fırsat sunacağına dikkat çekiliyor. Avrupa'nın en büyük hastanesi olacak hastanenin çevresinde konuttan işyerine kadar önemli yatırımların da yapılması bekleniyor.

TEM otoyoluna, Sabiha Gökçen Havaalanı'na, Şile otoyoluna yakınlığı ile öne çıkan bölge, Marmaray, mevcut raylı sistemler ve Marmaray'a entegre edilen ÜsküdarSancaktepe metro bağlantısı ile ulaşımda daha avantajlı hale gelmiş durumda.

Çekmeköy'de 20 proje yükseliyor
Çekmeköy
216 Butik Plus
Çamlık 18 Çekmeköy
Etna Kendemir Evleri
Ege Yapı Çekmeköy
Terrace Koru 
New Nişantepe Çekmeköy
Çizmeci Ormanpark
Aletha Çekmeköy
Zin D Diamond
Aletha Moonpark
Ağaoğlu Çekmeköy Park

Alemdağ
Komşu Orman
Dreamlife Konutları
Platin Evler Çekmeköy
Maanaa 61 Çekmeköy
Stimbol Çekmeköy
Çekmeköy Town
Dekon Silva

Taşdelen
Taşdelen Vadi Evleri
216 Koru Plus 

Endeksa CEO'su Görkem Öğüt: Prim yapmaya devam edecek "Çekmeköy son dönemdeki ulaşım projeleri ile oldukça değer kazandı. Önümüzdeki dönemde de değer artışı görülmesini, bölgenin prim yapmasını bekliyoruz. Günümüzde Çekmeköy'ün farklı bölgelerinde çok farklı konut değerleri ve geri dönüş süreleri ile karşılaşıyoruz. Bu sebeple orta vadede ilçenin özellikle gelişmekte olan bölgelerinde oransal olarak daha fazla artış olacağını düşünüyoruz."

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar: Yeni projeler planlıyoruz "Çekmeköy'deki yapılaşma, bölgesine göre değişkenlik gösteriyor. Bölgenin merkezine bakıldığı zaman villaların ağırlıkta olduğu görülürken, Taşdelen Mahallesi ise site ağırlıklı inşa ediliyor. 216 Butik Plus projemizin ardından eylül ayında yaklaşık 246 daireden oluşacak olan yeni bir projenin inşaatına başlayacağız. Çekmeköy Taşdelen'de inşa edilecek olan 216 Koru Plus Taşdelen'de ön talep topluyoruz. 2018 yılında Çekmeköy Alemdağ'da yeni bir proje planlıyoruz."

Mintek Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ekşi: Eğitim üssü oldu "İstanbul genelinde düşünüldüğünde hızlı kentleşme olgusunun en bariz örneğini Çekmeköy sergiledi. Metronun yanı sıra 3. Köprü ve Kuzey Marmara otoyolunun bağlantı yollarının bu bölgeden geçecek olması bölgeye değer katıyor. Eğitim üssü niteliğinde hızla gelişen bölgede Özyeğin Üniversitesi, SEV, İELEV, Bahçeşehir Koleji gibi birçok eğitim kurumu bölgede yatırım yaparken yeni yatırım planlayan birçok kurumda bulunuyor."

İn Dergi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181