Deprem Profesörü açıkladı; İstanbul’da Deprem Hangi Yıl Olur?
İstanbul ve Marmara geneli için beklenen deprem hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin ne zaman olacağı ve tahmini büyüklüğü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşları uyardı.

Prof.Ercan yaptığı açıklamada,"Bazı deprem bilimcilerin Marmara’da deprem beklentileri M=7,5-8,0 büyüklüğündedir. Ancak, Marmara'da 7,6'lık bir depremin 2225 yılından önce olması, yer kabuğunun durumu ayrıca işleyişi, kırık boyları bakımından olası değildir. O yıla değin 5,5-6,0’a dek küçük depremler ile depremciler oluşabilir. Gerginlik biriktikçe olacaktır da. Genel beklenti, depremin kuzey kolda olmasıdır. Ancak az da olsa Armutlu-İmralı-bandırma kolunun kırılma olasılığı da vardır. Deprem ocağı ister kuzeyde ister güneyde olsun 150 km yarıçaplı alanda yer alan tüm yerleşimler depremden etkilenecektir" dedi.


"1999 Kocaeli-Gölcük Depremi Nedeniyle Marmara Yorgun" 
Deprem konusundaki çalışmaları ve tespitleri ile dünyanın önde gelen bilim insanları arasında gösterilen Prof.Dr.Övgün Ahmet Ercan 1999 yılında yaşanan Kocaeli-Gölcük nedeniyle Marmara fayında bir yorgunluk olduğunu ve bu nedenle gerçekleşecek depremlerin şiddetinin küçüldüğünü ifade etti.

 7,6'lık bir deprem, eğer olursa, 2225 yılından önce olamaz!
Vatandaşların yakından takip ettiği ve en çok korktukları konularında başında gelen İstanbul depreminin tarihi ile ilgili önemli tespitlerde bulunan Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan,"İstanbul önünde 10 kilometrelik kırılgan kabuk yapısının, kırılma direncinin yüksek olması, gerginlik birikiminin yavaşlığı, bu kesimde depremlerin orta büyüklükte olmasına neden olmaktadır. Gerginlik birikim hızına göre Marmara'da 7,6'lık bir deprem, eğer olursa, 2225 yılından önce olamaz. 1999 Kocaeli depremi Marmara'yı çok yordu, Marmara’nın kısa sürede toparlanıp büyük deprem yapma olasılığı yok denecek ölçüde azdır.  Ancak, “uzun erimli” kestirimlere göre Küçükçekmece’nin 10 ile 20 km güneyinde, 7 ile 10 km derinde 6,4 ile 6,7 arası büyüklükte bir deprem yaklaşık 2045 yılında beklenir" dedi.

İSTANBUL'UN KENTSEL DÖNÜŞÜM HARİTASI BELLİ OLDU! BÖLGELER VE PROJELER İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
medyum nergis aydın 8 yıl önce

Twetter Hesabımda 2016 yılının başında belirttiğim gibi büyük İstanbul depremi 20 yıl sonra.Kırılma Saroz Körfezinden başlayacak.

Misafir Avatar
uğur 8 yıl önce @medyum nergis aydın

Yakın zamanda bir büyük patlama başka bir ülkede deprem yada tayyibin öldüğü tarihi versende medyumluğunu görsek

Beğenmedim! (1)
Avatar
Tufan 8 yıl önce

2032temmuz_02.03.2033 arası buyuk bir deprem olabilir. Bu tarihi atlatırsak korkmaya gerek yok.

Misafir Avatar
Mehmet 7 yıl önce @Tufan

Yazdığın tarihlerden sonra deprem fayları küstüm oynamıyorum mu diyecek?Saçmalama hakkını kullanmak her insanın hakkı ama senin ki biraz fazla olmuş be birader..

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hakan güner 8 yıl önce

Tarihsel tekrarlık daha önce olacağını işaretliyor.

banner182

banner181