Dudullu-Bostancı metrosunun yüzde 16'sı tamamlandı!
“Her Yerde Metro Her Yere Metro” anlayışıyla raylı sistem çalışmalarını hızla sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Dudullu ile Bostancı arasını 13 istasyonla birleştirecek 14.3 kilometrelik metro hattının kazı çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Tünel çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın butona basmasıyla başlayan Dudullu-Bostancı Metro Projesi’nin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. En son teknolojik sistemlerle donatılacak metro hattı tamamlandığında 90 saniyede bir sefer yapacak. Yolculuk süresi 21 dakika olan metro ile tek yönde saatte 43 bin 200 yolcu taşınacak.

Çalışmalar kapsamında ilk TBM (köstebek) 16 Haziran 2017 tarihinde İçerenköy İstasyonu’na ulaşmıştı. Haziran ayı itibariyle kazılarının yüzde 16’sının tamamlandığı projede, Haziran 2018’de ray montajına başlanacak. Anadolu yakasında önemli bir bağlantı noktası olan raylı sistem; Dudullu İstasyonunda, yapımı devam eden M5 Üsküdar-Çekmeköy Hattı ile Kozyatağı İstasyonunda M4 Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattı ile entegrasyon sağlayacak. Bostancı İstasyonu’nda Marmaray ve Deniz ulaşım akslarıyla bağlantı sağlanırken, ihale aşmasındaki Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Hattı ile de bağlantı bulunacak.

Hattın tamamlanmasıyla; Modoko’dan Eminönü’ne 28 dakikada, İçerenköy’den Taksim’e 35 dakikada Kayışdağı’ndan Kadıköy’e 19 dakikada ve Parseller Mahallesi’nden Bostancı’ya 21 dakikada kesintisiz ve konforlu erişim imkanı sağlanabilecek. Dudullu-Bostancı Metrosu kapsamında, 12.8 kilometre uzunluğunda çift tüp tek hat TBM tüneli ve 1.4 kilometre uzunluğunda tek tüp çift hat NATM tüneli yapılacak.

PROJE KAPSAMINDA BULUNAN İSTASYONLAR 
1. Bostancı İstasyonu
2. Emin Ali Paşa İstasyonu
3. Ayşe Kadın İstasyonu
4. Kozyatağı İstasyonu
5. Küçükbakkalköy İstasyonu
6. İçerenköy İstasyonu
7. Kayışdağı İstasyonu
8. Türk-İş Blokları İstasyonu
9. İmes İstasyonu
10. Modoko- Keyap İstasyonu
11. Dudullu İstasyonu
12. Yukarı Dudullu İstasyonu
13. Depo İstasyonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181