Durusu nerede?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın açıkladığı Kanal İstanbul güzergahından sonra merak edilen Durusu nerede sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

İstanbul’un kuzey batısında, kente yaklaşık 40 - 50 kilometrelik mesafede yer alan Durusu diğer adıyla Terkos olarak da biliniyor. Avrupa Yakası'nın Arnavutköy ilçesinde bağlı olan Durusu köyü önemli kılan özelliklerinden biriside içerisinde yer alan Durusu Gölü'dür.

Oldukça fazla yeşil alana sahip olan Durusu köyü Cami ve Zafer mahallelerinden oluşuyor. Az tuzlu bir göl olan Durusu gölünde birçok canlı yaşıyor. Lagün kökenli olan Durusu gölünün en derin yeri 11 metre olurken içerinde 39 kilometrekare su alanı bulunuyor. Deli Yunus deresi, Fındık Dere ve çok sayıda kaynak suyunun birleştiği Durusu gölü şehir kullanım suyunun büyük bir kısmını karşılıyor. Durusu köyü kişiler tarafından

Durusu'ya nasıl gidilir? 
Durusu'ya gitmek için İstanbul'dan TEM otoyolunu kullanarak Hadımköy gişelerinden sonra tabelaları takip ederek yaklaşık 35 kilometre sonrasında Durusu'ya ulaşılır.

Cemile GEDİKOĞLU / EmlakSayfasi.com.tr


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181