Düzce İstanbul Caddesi açık hava alışveriş meydanına dönüşecek!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yeni Tip İmar Yönetmeliği” 1 Temmuz tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak.

Tüm Türkiye’de çevre düzeni ve modern şehircilik alanında yapılan çalışmalar kapsamında hazırlanan “Yeni Tip İmar Yönetmeliği”nde sona gelindi. Uzun zamandır gündemde olan yenilenmiş imar yönetmeliğinin 1 Temmuz tarihinden yürürlüğe gireceği belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikle yatırım amaçlı ilgi gören stüdyo tipi dairelerin yapımı yasaklanıyor. Yeni yönetmelikte yapılan dairelerin en az 28 metrekare olması ve 1 salon ile 1 odadan oluşması zorunluluğu getirildi. Ayrıca yapılan binalar rastgele renklenemeyecek, buna göre belediyeler şehir ve çevrenin özelliklerine göre yapılar arasında uyum, bütünlük sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek amacıyla dış cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini tayin edebilecek. Söz konusu yetki bitmiş yapılar için de kullanılabilecek. Yeni yönetmelikle birlikte umumi binalar, sağlık ve eğitim tesisleri, oteller, içinde patlayıcı madde bulundurulan binalar ile yüksek bina ve tesislere paratoner konulma mecburiyeti de yürürlüğe giriyor. Ayrıca teraslara, bahçe hatta havuz yapılabilecek. Balkonların ise alçı eklerle bağımsız bölüm haline getirilmesi ise yasaklanacak.

Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan Estetik Kurul’un İstanbul Caddesi üzerinde başlattığı dış cephe yenileme teşvik çalışmalarını destekler nitelikte düzenlenen yeni tip imar yönetmeliği sayesinde şehir merkezinde daha uyumlu bir görüntü elde edilmesi hızlı bir şekilde devam edecek. Yakın bir zamanda araç trafiğine kapatılacak İstanbul Caddesi bölgenin en büyük açık hava alışveriş meydanlarından biri haline gelirken yapılacak yenileme ve restorasyon çalışmaları sayesinde de bölgede ilk kez konsept bir cadde ortaya çıkarılacak.

Düzce Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181