'Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı 2018 yılı sonunda bitecek'!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Eyüpsultan’da devam eden yatırımlar ve Eminönü - Eyüp - Alibeyköy Tramvay Hattı’nı inşaatında incelemelerde bulundu.

Törende Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge de yer aldı. Gazetecilere açıklama yapan Başkan Mevlüt Uysal, bayrak değişiminden sonra artık araziye indiğini her hafta bir belediyeyi ziyaret ederek ilçedeki sorunların belediye başkanlarıyla görüştüğünü söyledi. İlk ziyaretini Üsküdar’a ikincisini ise Eyüp Sultan Belediyesi’ne gerçekleştirdiğini belirten Başkan Mevlüt Uysal, İBB bürokratları ve Eyüp Sultan Belediye Başkanı ile ilçenin sorunlarını ve neler yapabileceklerini konuştuklarını kaydetti. Mevlüt Uysal, “Ziyaretlerimizde büyükşehir belediyesi olarak yaptığımız işlerin neler ve yatırımların ne aşamada olduğunu, ilçe belediyemiz neler yapıyor, ilave olarak İBB’den ne tür taleplerde bulunduklarını konuşuyoruz” dedi.

İnşaatı devam eden Eminönü-Eyüp – Alibeyköy Tramvay Hattı ile ilgili de bilgi veren Uysal, Eminönü’den başlayıp Alibeyköy’de son bulacak ve 14 duraktan oluşacak Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın devam eden işlerden biri olduğunu dile getirdi. “Eyüp’te ilave yeni yapacaklarımız var” diyen Uysal, “Burada şu anda Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaatı devam ediyor. Daha önce ihalesi yapılmış, inşaatına başlanmış bu hattın 2018 yılı sonu itibarıyla bitirilmesi planlanan ancak bu arada da Haliç içerisinde fore kazıklar üzerinde yol geçecek bölümleri de var. Onlarda bir aksama olmazsa 2018 yıl sonu itibarıyla bitirmeyi planlıyoruz. İnşaat faaliyetleri güzel bir şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Eminönü’nden Alibeyköy’e kadar olacak tramvay hattının açılmasının ulaşım sorunun çözümüne çok büyük katkı sunacağını vurgulayan Uysal sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu hattı en hızlı şekilde bitirmenin hesabını yaptık. Ama bu arada Sadece İstanbul ve Türkiye’den değil, bütün İslam dünyasından Eyüp Sultan Hazretlerini ziyarete gelenler var. Tramvay bu gelen insanların ulaşımını da rahatlatacak” diye konuştu.

ALİBEYKÖY TRAFİĞİNİ TÜNEL ÇÖZECEK
Eyüp Camii ve çevresi ile bu civardaki tarihi yerleri görmeye gelen turistlerin rahatlığı için yapılacak işlerin olduğunu ve bunu da çalıştıklarını aktaran Uysal, “Eyüp Cami ve çevresi ta İstanbul’un fethinden beri önemli ve tarihi bir merkezimiz. Burasını aslına uygun, tarihi dokusunu bozmadan neler yapabileceğimiz konuştuk. İnanıyorum ki, kısa bir süre içerisinde burada meydan düzenlemelerine başlamış olacağız. Birkaç sene içerisinde de Eyüp Sultan dediğimiz zaman, buralar Türkiye ve İstanbul adına bir çekim ve cazibe merkezi olacak” şeklinde konuştu.

Eyüp Sultan ilçesi Alibeyköy merkezinde araç trafiğinde çok ciddi bir sıkışıklığını olduğuna dikkati çeken Uysal, buradaki soruna çözmek içinde girişimlerde bulunacaklarını kaydetti. Uysal, Eyüp Sultan’daki trafik sorunu ile ilgili şu bilgileri verdi; “Alibeyköy merkez trafiğine girmeden, İGDAŞ’ın hemen karşısında oradan Silahtarağa’dan Vardar Caddesi’ne bir tünelle geçmeyi planlıyoruz. Bu tünelle oradaki trafiği rahatlatmış olacağız. Her halde bir ay içerisinde başlayıp 800 metrelik tüneli, 6-7 ay içerisinde bitirmiş olacağız. Yani 2018’in ikinci yarısında tüneli bitirmiş ve hizmete açmış oluruz. Bu yapılacak işlerin Eyüp için hayırlı olsun.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181