Esenler 570 milyonluk 18 dev yatırımla tanıştı!
Son dönemde yapılan yatırımlarla İstanbul’un en gelişen ilçelerinden biri olan Esenler bugün 570 milyonluk 18 dev yatırımla daha tanıştı. Aralarında Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi, Esenler Spor Kompleksi ve Stadyumu, Fırıncılık Eğitim Merkezi ve Esenler Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Binasının da olduğu 18 dev yatırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

15 Temmuz Şehitler Parkı'nın da temellerinin atıldığı törene ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, ortak kader yaşanan günümüz dünyasında Türkiye’nin ezber bozduğunu söyledi. Millet olarak el ele verildiğinde dünyanın hayranlık duyacağı başarılara imza atıldığını ifade ederek, “El ele verdik Çanakkale destanını yazdık. El ele verdik iç ve dış düşmanların birlikte hareket edip ortaya koyduğu 15 Temmuz’da darbe girişimine karşı kahramanlık hikayeleri yazdık” diye konuştu.

-Otuz Yaş Altı Bilmez-
Başkan Kadir Topbaş otuz yaş altı olan vatandaşların İstanbul’un eski sorunlarını bilemeyeceğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde başlattığı yerel yönetim hamlesini devam ettiriyoruz. Susuzluğun, hava kirliliğinin bir kadermiş gibi gösterildiği dönemleri yaşadık. Otuz yaş altı bunları bilmezler. Sizler bu sorunları yaşadınız. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti, iradesi ve çalışkanlığıyla bizler de bunu devam ettirerek şu anda İstanbul dünyanın en temiz şehirlerinde bir tanesi oldu ve İstanbul’da artık su probleminden bahsetmiyor olduk.”

-Esenlere 2 Milyarlık Yatırım-
Toplu açılış töreni için toplanılan meydanın eskiden trafiğe açık bir alan olduğunu ve trafik yoğunluğundan dolayı da bölgede ciddi sorunlar yaşandığını hatırlatan Başkan Topbaş Esenler’e dair şöyle konuştu: “Esenler bizler için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Çünkü sizler bize çok ciddi destekler vermektesiniz. Sizlerin, İstanbulluların bizim yanımızda olması bize güç katmakta ve bu emanetle müjdelenmiş şehre hizmet etmenin gururunu yaşamakta. Göreve geldiğimizden bu güne İstanbul’a 98 milyarlık yatırım yaptık. Esenler özelinde yaptığımız yatırımlar tutarı da 2 milyarı bulmaktadır. Şuanda toplandığımız bu meydan geçmişte trafik altındaydı. Ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Buradaki trafiği yer altında alarak güzel bir meydan kazandık. Her Yerde Metro Her Yere Metro diyerek Esenler’e metro hayal bile edilemezken Esenler’i İstanbul’un her yerine ulaşır kılmak adına metrolarla donatmaktayız. Burada Kiptaş ile yaptığımız çalışmalarla da Esenler artık İstanbul’un gelişen bir yüzü oldu. Esenler’e çok daha fazla yatırım için ve metro için ‘Evet’ demeniz bizi yarınlara taşıyacaktır.”

Esenler Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181