Esenler Belediye Başkanı'ndan Tuna mahallesinin dönüşümüne 3 öneri!
Tuna Mahallesi sakinlerine kentsel dönüşüm alanına ilişkin çalışmaları anlatan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bizim burada meselemiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek, sizin probleminizi çözmek" dedi.      
 
Hayata geçirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları ile Türkiye'ye örnek olan Esenler Belediyesi, ilçenin dört bir yanında çalışmalara aralıksız devam ediyor. Zaman zaman vatandaşlara ilçe genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Göksu, Tuna Mahallesi sakinleriyle Esenler Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

MESELEMİZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL ÜZÜM YEMEK
Tuna Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını öncelikli olarak gördüklerini belirten Başkan Göksu, "Tuna Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanı zor bir yer. Burası için size 3 öneride bulanacağız. Kabul edip etmemek size kalmış. Bizim burada meselemiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek, sizin probleminizi çözmek" dedi.

BAŞKAN GÖKSU ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ ANLATTI
Kentsel dönüşümün yapılacağı alanda 77 binada 343 bağımsız birim bulunduğuna dikkat çeken Başkan Göksu, mahalle sakinlerine söz konusu alanla ilgili çözüm önerilerini anlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na da sunulan projenin 3 farklı şekilde hayata geçirilebileceğini dile getiren Başkan Göksu, "Dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz. Biz size her türlü teknik ve kira desteğini veririz. İlk seçenek bu. İkincisi, kiraya çıkarsınız. Biz yıkarız, yaparız. Yine kira desteği alırsınız. İnşaatın maliyetini 10 yılda ödersiniz. Üçüncü önerim ise, hiç bunlarla uğraşmadan 100 metrekare dairenize ortalama imarsız alanlarda kalanlar için 65-70, imarlı alanlarda kalanlar için yüzde 75-80 arası askeri bölgeden size daire verip transfer edebiliriz. Bu üç şık dışında öneriniz varsa onlara da varız. Bizim derdimiz sıkıntınızı ortadan kaldırmak" diye konuştu.Seçenekler üzerinde istişarede bulunulan toplantı, ikinci ve üçüncü seçenekler üzerinde ayrıntılı çalışmanın yapılmasına karar verilmesiyle son buldu.

Esenler Belediyesi  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181