Eyüp Belediyesi İslambey Mahallesi'ni yeniliyor!
Eyüp İslambey "Prestij Cadde" hüviyeti kazanıyor. Konuyla ilgili bölge esnafıyla bir toplantı düzenleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "İlçemizin her geçen gün daha yaşanılır ve güzel bir hale gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın üzerinde hassasiyetle durduğu “Eyüp Caddeleri Prestij Kazanıyor” projesi çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda İslambey Caddesi için bir proje hazırlandı. Hazırlanan proje hakkında, İslambey Mahallesi esnafı ile sakinlerinin fikirlerinin alınması amacıyla, bir toplantı düzenlendi. Esnaf ve vatandaşlarla proje hakkında istişarede bulunan Başkan Remzi Aydın; “ İslambey Caddesi'nin araç trafiği rahatlamış, trafik karmaşası yaşanmayan, yayaların kaldırımlarda rahat yürüdüğü, pırıl pırıl, insanın içini ferahlatan bir cadde olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Toplantı Eyüp Belediyesi Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Toplantıya İslambey esnafı ve sakinleri katıldı. Toplantıda söz alan Başkan Remzi Aydın, esnaf ve mahalle sakinlerine; “İlçemizin her geçen gün daha yaşanılır ve güzel bir hale gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Girne Caddesi'nin araç trafiği rahatlamış, trafik karmaşası yaşanmayan, yayaların kaldırımlarda rahat yürüdüğü, pırıl pırıl insanın içini ferahlatan bir cadde olmasını amaçlıyoruz. Yapılacak yenileme ve değişiklikler sayesinde esnafımızın, yayalarımızın işini kolaylaştıracak düzgün bir cadde kazandırmak istiyoruz.” dedi.

Görseller eşliğinde yapılan bilgilendirmede, İslambey Caddesi'nin, proje bittiğinde olması planlanan yeni hali gösterildi. Kaldırımları genişlemiş, araçlar için cep otoparkları yapılmış, esnafı ve mahalle sakinlerini mağdur etmemek adına düzenlenmiş yolları ile tüm detaylar anlatıldı.

Caddede yapılacak çalışmalarda peyzajı, kent mobilyası, ağaçlandırması, tretuvarı, aydınlatma elemanları, yer üstü ve yer altı sistemleri, elektrik, su ve doğal gaz hatları tamamen yenilenecek. 

Yaya ve araç trafiği için yapılan tasarımlarda, en ince detaylar gözden geçirilerek, rahatlık ve güvenlik ön planda tutuldu. Ayrıca projede belediye ekipleri; İSKİ, BEDAŞ gibi kurumlarla bir bütün olarak koordinasyonlu şekilde çalışacak. Çalışmaların ise, öğrencilerin mağdur edilmemesi için okulların kapanışıyla birlikte başlayacağı belirtildi. İslambey Caddesi yenileme projesinin 4 aylık bir süre içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Eyüp Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181