Eyüp Belediyesi 'Smart Future Expo'da yeni hizmet binasını tanıtıyor!
Smart Future Expo Zirvesi ve Fuarı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla düzenlenen bir programla açıldı. Bakan Özlü açılışta yaptığı konuşmada; “Bundan sonra yapmamız gereken, üretimde ileri teknoloji ürünlerinin payını yüzde 20'ler seviyesine çıkarmak olmalı.” dedi. Eyüp Belediyesi fuarda, akıllı bina teknolojisiyle inşa edilen yeni hizmet binasını tanıtımını gerçekleştiriyor.

İstanbul Kongre Merkezi'nde 06 – 07 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen Smart Future Expo Zirvesi ve Fuarı; kamu kurumları yetkilileri, sanayiciler, iş dünyası temsilcileri, yerel yöneticiler, inşaat sektörü temsilcileri ve dijital dönüşüm çözümleri sunan şirketleri bir araya getirdi.

Fuarda Eyüp Belediyesi de yeni hizmet binasının tanıtımını yapıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından gerçekleştirilen bina, Selçuklu Mimarisi'nden çizgiler taşıyor, enerji tasarrufu sağlayan mekanik – elektrik sistemleri, yeşil ve otomasyon sistemleri ile akıllı bina niteliği taşıyor. Eyüp Belediyesi hizmet binası 26 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip. Eyüp Belediyesi hizmet binası tüm özellikleri ile İstanbul'un örnek kamu binalarından biri oldu.

Smart Future Expo'nun açılışına katılan Bakan Özlü, araştırma, geliştirme ve inovasyonun her an gündemlerinde olduğunu belirterek, bu kavramların çağımızın ve geleceğin anahtar kavramları olduğunu söyledi. 

Yaptığı konuşmada katma değeri yüksek ürünler üretmek, yüksek teknolojili ürünler ihraç etmek, büyümek ve gelişmek için, Ar-Ge ve inovasyonun gücünden faydalanmak gerektiğini dile getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, şunları kaydetti; “Ülkemizin katma değeri yüksek ürünler üretmesi, hükümetimizin, ekonomi yönetiminin ve bakanlığımızın en vazgeçilmez öncelikleri arasında yer almakta. İnovasyon demek, bilginin ve fikrin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürülmesi demektir. Yani bizler Ar-Ge ve inovasyonla ekonomik ve toplumsal faydayı artırmak durumundayız. 2002'den bugüne ihracatımız 36 milyar dolardan, 150 milyar dolar seviyesine ulaştı. Daha çok üreterek, daha fazla dış pazara açılarak, çok daha fazla ülkeyle temas ederek, iş adamlarımızın ve firmalarımızın iş yapma becerileriyle ve hükümetlerimizin doğru hedeflere odaklanmasıyla bunu başardık, bugünlere geldik. Bundan sonra yapmamız gereken, üretimde ileri teknoloji ürünlerinin payını yüzde 20'ler seviyesine çıkarmak olmalıdır. Bunun için milli gelirden Ar-Ge harcamalarına daha fazla kaynak ayırmaya devam edeceğiz.”

Dördüncü sanayi döneminin gereklerini tam anlamıyla yerine getirmek için çalıştıklarından ve dördüncü sanayi devriminin gerisine düşmemek için bütün imkanları seferber ettiklerinden bahseden Bakan Özlü; “Bu yeni sanayi dönemi ve anlayışının öneminin farkındayız. Bu nedenle bakanlığımızda kamu ve özel sektörün katılımıyla oluşturduğumuz platforma akıllı üretim sistemleriyle ilgili politika üretme, politika araçlarını geliştirme ve bunları takip etme yetkisi verdik. Bizim hedefimiz 2023 yılında, dünya ihracatından yüzde 1,5 pay almak, bu oran şu an yüzde 1'in altında. Ülke olarak, inovasyon sonucunda çıkan ürünleri kullanan değil, işin en başından itibaren geliştiren ülke olmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında Bilişim Vadisi'nin birinci etabının tamamlandığından da bahseden Bakan Özlü; “Bilişim Vadisi projesiyle Türkiye, dünyanın en önemli Teknoloji Geliştirme Bölgelerinden birine sahip olacaktır. Bilişim Vadisi, başta bilişim teknolojileri olmak üzere, elektrik, elektronik, telekominikasyon, yazılım ve robotik gibi sektörlere ev sahipliği yapacak. Şu anda 28 firma, Bilişim Vadisi Yönetim Kurulunun onayından geçmiş bulunuyor. Bilişim Vadisi'nin tüm etapları tamamlandığında 5 bin Ar-Ge ve yazılım firmasını bünyesinde barındıracak,100 bin nitelikli insana istihdam sağlanacak ve yaklaşık 50 milyar dolar ciro elde edilecektir.” şeklinde konuştu.

Fuara kamu kurumları, ARGE şirketleri, bilgi teknolojileri şirketleri, danışmanlık ve entegratör şirketleri, elektrik & elektronik ekipman ve teknolojileri, enerji şirketleri, güvenlik şirketleri, otomasyon şirketleri, sektör birlik ve dernekleri, telekomünikasyon şirketleri ve yazılım geliştirici gibi şirketler katılıyor.

Fuar, geleceğin teknoloji üreticileri ve hizmet sağlayıcılarının Türkiye’deki sanayici, iş dünyası temsilcileri ve yerel yöneticileriyle buluşması için planlanan en kapsamlı organizasyon olma özelliğini taşıyor.

Eyüp Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181