Eyüp Sultan Afet Yönetim birimi afete hazırlanıyor!
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın talimatıyla Eyüp Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve Eyüp İlçesi'nde hayati bir boşluğu dolduran Eyüp Sultan Afet Yönetim (ESAY) Birimi, bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, 'Çok önemli bir görevi üstleniyorsunuz. Allah göstermesin herhangi bir afet durumunda ilçenin en stratejik insanları sizler olacaksınız' dedi.

Son olarak Meksika'da meydana gelen ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği deprem, afet gerçeğini bir kez daha gündeme getirirken, Eyüp Sultan Afet Yönetim Birimi (ESAY) çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın talimatıyla 2016 yılında Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer'in yönetiminde kurulan ESAY, afet ve acil durum öncesi, anı ve sonrasını etkili bir şekilde planlamayı, koordinasyonu sağlamayı ve ivedilikle müdahale edebilmeyi hedefliyor.

Gerekli altyapısını oluştutan ESAY'da, Eyüp İlçesi Afet Yönetim Planı'nın oluşturulması sürecine geçilirken, birim yönetimi Eyüp Belediyesi Meclis Salonu'nda bilgilendirme toplantısında biraraya geldi. Ulusal Afet Yönetim Planı'nın oluştulması çalışmalarında da bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, burada yaptığı konuşmada ESAY'ın çok önemli bir görevi üstlendiğine vurgu yaparak; 'Afet yönetimi koordinasyon yönetimidir. Olası afetlerde doğru koordinasyon doğru müdahaleyi getirir. Bu sebeple ilk 3 saat ve ilk 72 saat çok önemlidir. Koordinasyona sadakat gerekir. Koordinasyon zincirinin kopmaması elzem ve hayatidir. Afet yönetiminde 26 temel başlık vardır. Bunların uyumu hayat kurtarır. Dikkat edelim, önem gösterelim. Olası afet durumunda ilçenin en stratejik, en önemli insanları sizlersiniz' dedi.

Birim yönetimi toplantısında ESAY'ın kısa zaman dilimi içerisinde yaptığı çalışmalar gözden geçirilerek, hedeflenen süreçler masaya yatırıldı. Doğal afet haritası, toplanma-barınma yerleri ve müdahale planlarının oluşturulduğu öğrenilirken, TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Eyüp kitapçığının yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağı edinilen bilgiler arasında. Toplantı daha sonra Eyüp Belediyesi'nde Afet ve Acil Durum Yönetimi başlıklı sunuma geçildi. Katılımcılar afet yönetimi ve koordinasyon konusunda detaylı olarak bilgilendirildi.

Eyüp Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181