Eyüp ulaşımda büyük bir hız ve konfora kavuşuyor!
Eyüp birbiri ardına hayata geçirilen dev projelerle geleceğe hızlı ve emin adımlarla yürüyor. Eyüp'ün değerine değer katacak vizyon projeler arasında bulunan Kabataş - Mahmutbey Metro Hattı çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Projenin gelinen aşamasında yerin yaklaşık 60 metre altında düzenlenen bir törenle Eyüp Akşemsettin-Veysel Karani istasyonu TBM çıkışı gerçekleşti.

Törene İBB Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile çok sayıda belediye başkanı ve davetli katıldı.

HAT 8 İLÇEYİ BAĞLIYOR
Törende Başkan Kadir Topbaş'ın telsizden verdiği talimatla, harekete geçen TBM makinesi, kısa sürede Akşemsettin istasyonu ile Veysel Karani istasyonu arasındaki tüneli açarak, iki istasyonu birbirine bağladı. 19 istasyondan oluşan ve 8 ilçeyi birbirine bağlayan metro hattının 2018 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

DEV PROJELERLE BÜYÜMEMİZ DEVAM EDİYOR
Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Aydın, "Eyüp, dev projelerle büyümesine devam ediyor. Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı'nın 5 istasyonu ilçemiz içerisinde bulunuyor. Bunlardan iki tanesi olan Akşemsettin ve Veysel Karani istasyonumuzun birleşimini sağladık. Metro hattında sona doğru gelindi. İnşallah önümüzdeki yıl hizmete girecek." dedi.

BAĞCILAR MAHMUTBEY’DEN KABATAŞ’A 31.5 DAKİKADA GİDİLECEK
Başkan Topbaş ise, “Çok ciddi bir yatırımla bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Şuanda bulunduğumuz metro hattının maliyeti 3 milyar 700 milyon TL maliyeti var. 24 kilometrelik bu hat günde 1 milyon yolcu taşıyacak. Bağcılardan çıkan bir insan Kabataş’a 31.5 dakika gibi bir sürede gelecek. Artık zamanı iyi kullanma ithamları ortaya çıkıyor. İnsanlar randevularına zamanında gidebilecek.” diye konuştu.

EYÜP ULAŞIMDA BÜYÜK BİR HIZ VE KONFORA KAVUŞUYOR
2018'in ortalarında bitmesi planlanan Kabataş -Mahmutbey Metro Hattı yaklaşık 24.5 km uzunluğunda ve 19 istasyondan oluşacak. Hattın birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey güzergahı Nurtepe, Alibeyköy, Veysel Karani, Yeşilpınar ve Akşemsettin'den geçerek Mahmutbey'e ulaşacak.

Bu hat için oluşturulacak entegrasyon noktaları ile Kabataş-Taksim, Eminönü-Kabataş, Yenikapı-Hacıosman, Topkapı-Sultançiftliği, Bağcılar-Başakşehir metro ve tramvay hatlarına ulaşımla, Eyüp'ün İstanbul ölçeğinde büyük bir alanla bağlantısı sağlanacak. Bununla birlikte bu yıl içerisinde ihalesi yapılacak olan, 18.5 km'lik “Mahmutbey-Esenyurt Metrosunun da entegre edilmesiyle Eyüp'ten, İstanbul'un Avrupa yakasındaki sanayi bölgeleri ve yeni gelişen bölgelerine erişim hiç olmadığı kadar kolaylaşacak.

TRAFİĞİ AZALTACAK
Tek yönde saatte 70 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip bu hat Alibeyköy ve Eyüp merkezlerinin trafik yoğunluğu da azaltmış olacak. Büyük yolcu taşıma kapasitesi, seyahat süresini kısaltması, trafik yükünü azaltması, kuzey yönünden toplu taşıma araçlarıyla Eyüp'e yeni ulaşım alternatifi getirmesi, yer altından ulaşımla çevreye katkısı ve benzeri özellikleri dikkate alındığında, yeni metro hattının ekonomik değeri daha net görülebiliyor.

İstanbul trafiğine can suyu olacak Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı inşaatı tamamlanıp diğer raylı sistemlerle entegresi bittiğinde ise, Kağıthane-Mecidiyeköy 4.5, Alibeyköy-Taksim 12, Kağıthane-Üsküdar 26, Tekstilkent-Mecidiyeköy 20.5, Çağlayan-Yenikapı 14.5, Alibeyköy-Bostancı 47, Beşiktaş-Mecidiyeköy 5.5, Beşiktaş-Kağıthane 10, Beşiktaş-Mahmutbey 31.5 ve Beşiktaş-Alibeyköy 12.5 dakikaya inecek

Eyüp Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181