Eyüp’e Türkiye’nin en büyük kütüphanesi geliyor!
Kültür Bakanlığı Müsteşarı Öner Arısoy ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, dün sabah Rami Kışlası’nda incelemelerde bulundu. Müsteşar Öner Arısoy ve Başkan Remzi Aydın’a inceleme öncesi bir sunum yapıldı. Sunumda, gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, çalışmaların hangi aşamada olduğu ve ilerleyen süreçte nelerin yapılacağı ile ilgili konular anlatıldı.

Sunumun ardından Arısoy ve Başkan Aydın, kışla binasının içini dolaştı. Bina içerisinde bulunan tüm bölümleri gezen Arısoy ve Başkan Aydın’a, restorasyon için kullanılan teknikler, yapının aslına uygun olması için en ince detaya kadar yapılan işlemler hakkında bilgi verildi.

220 BİN METREKARE ALANDA YER ALIYOR
Yaklaşık 220 bin metrekare alan içerisinde yer alan ve 8 adet ana kol ile farklı bölümlerde bulunan 5 adet bloktan oluşan kışla binası restorasyonu, konusunda uzman ekip tarafından büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Özellikle kışlanın günümüze kadar ayakta kalabilen özgün duvarları ve döşemelerin restore çalışmalarında hiçbir detay göz ardı edilmiyor.

Restorasyon tamamlandığında ise Eyüp Türkiye’nin en büyük kütüphanesine sahip olacak.

Eyüp Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181