Fatih'te Veledi Karabaş Parkı yenileniyor!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Fatih'te sur diplerinin düzenlenmesi için çalıştıklarını dile getiren Başkan Mustafa Demir, "Mevlanakapı'daki Veledi Karabaş Parkı'nın, sur dipleri tarafında yer alan bin 261 metrekarelik 44 parselin ve aradaki Güherciler Sokak'ın park alanına dahil edilmesiyle birlikte artan kullanım alanı dahilinde yeniden projelendirilme çalışmalarına Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlandı. Yapılacak düzenleme ile oturma ve dinlenme alanları, yürüyüş yolları, meydan alanları, bitki gösteri alanları, çocuk oyun alanları, jimnastik alanları ve yeşil alanlar oluşturulması planlanıyor" dedi.

'YOĞUNLUK ARTMAMALI'

Süleymaniye'de 700 binalık bir alan üzerinde İBB ve KİPTAŞ ile işbirliği içinde çalıştıklarını ifade eden Fatih Belediye Başkanı Demir sözlerini şöyle sürdürdü; "Kentsel dönüşüm mutlaka olmalı. Ancak kesinlikle yoğunluğun artırılmaması gerekiyor. Bir mahalleyi yıkıp yeniden yapacaksanız, ne kadar konut var ise o kadar yapmanız gerekiyor. Kentsel dönüşümü kapatmış değiliz. Tarihi yarımada olduğu için çözemediğimiz problemler oluyor. Sulukule, Süleymaniye, Zeyrek, Nişanca, Ayvansaray öncelikli hedefimizde. Bizde kentsel dönüşüm olmaz, kentsel yenileme olur."

Yeni Şafak Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181