Fikirtepe Platformu'nun yeni başkanı Nazmi Durbakayım oldu!
Fikirtepe'de aynı amaç altında bir araya gelmiş 35 firma "Güçlü Başkan, Güçlü Yönetim" sloganı ile yeni başkanını seçti. Nazmi Durbakayım, platformu oluşturan tüm üyelerin oybirliği ile Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu üyeleri ise Ali Nuhoğlu (Nuhoğlu), Şemsettin Aydın (Baysaş). İmdat Ekşi (Mist Yapı), Kürşat Ufuk (Pana Yapı), Ali Temel (Panorama), Ahmet Sarıçalı (Şua İnşaat) ve Ömer Faruk Balata'tan (Vartaş) oluştu.

Fikirtepe Platformu'nun Olağan Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Ali Nuhoğlu, misyonunu tamamlayan Fikirtepe Derneği'nın lağvedilmesinden sonra kurucusu olduğu Fikirtepe Platformu'nun yeniden yapılanması gerektiğini ifade etti. Nuhoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Fikirtepe'dekı sorunların çözümlenmesi için etkili ve guçlu bir yapı kurulmasına ve iletişim bağının sürekliliğine yönelik hassasiyetinin altını çizdi. Nuhoğlu, bu kapsamda bölgedeki sorunların tespiti ve çözümlerinin üretilmesinin; bakanlık ve yerel yönetim ile yapılan görüşmelerin platform tarafından yapılacağını açıkladı.

Son aylarda Fikirtepe için olumsuz bir algı yaratılmak istendiğine dikkat çeken Nuhoğlu, "Fıkırtepe'nın gelecek vaat ettiğini anlayan ancak ilk başlarda risk almaya çekinen bazı çevreler tarafından oluşturulmak istenen bu algıyı göğüsleyecek bir yapılanma kaçınılmaz oldu" şeklinde konuştu. "Fikirtepe'nin ulaştığı noktayı daha da ileriyi taşıyabilecek birine ihtiyaç vardı" diyen Nuhoğlu, ömrünü inşaat sektörüne veren, güçlü iletişim kurabilen ve yılların deneyimine sahip Nazmı Durbakayım'ın bu açıdan platform üyelerinin tek adayı olarak ön plana çıktığını belirtti. Nuhoğlu, "Oy birliği ile Nazmı Bey'in Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmesi hepimiz için buyuk bir şans" diyerek, bugüne kadar başarıyla yaptığı Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Başkanlık bayrağını Nazmı Durbakayım'a devretti.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Ali Nuhoğlu'na teşekkür eden Nazmı Durbakayım, "Ali Nuhoğlu, Fikirtepe Platformu'nu çok zorlu şartlarda teslim aldı. Birleştirici ve guçlu bir başkanlık yaptı. Platformdaki üyelerle birlikte her cephede, tam güçle ve çok etkili bir şekilde çalışmalar yaptı" diyerek konuşmasına başladı.

Nuhoğlu'nun, sorun yumağı halindeki Fıkırtepe'de her ilmiği tek tek ve sabırla çözerek bugünlere geldiğini belirten Durbakayım, "Fikirtepe'dekı firmalar inşaat sektörünün en mücadeleci ve fedakar isimlen oldu. Binlerce kat maliki ve onlarca bürokratik engelleri tek tek aşan bu yönetim, sadece inşaat yapma becerilerini değil aynı zamanda uzlaşmacı ruhlarını da ortaya koydu" diyerek Nuhoğlu ve platform üyelerine teşekkür etti. Durbakayım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın llbank ve Kıptaş operasyonunu çok olumlu karşıladığını belirterek, "Bu adım. Bakanlığımızın Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme ne kadar önem verdiğini ve bir an önce sorunların çözümlenerek sonuca varılması konusunda hassas olduğunu göstermektedir. Diğer taraftan Çevre ve İl Müdürlüğü, bölgedeki firmalarla tek tek görüşerek yıkım ve temel atılması konusunda daha hızlı hareket edilmesine çalışıyor" açıklamasında bulundu.

Dünya İnşaat Dergi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181