Fikirtepe'nin değeri artıyor!
Master plan çerçevesinde kentsel dönüşümün devam ettiği Fikirtepe'de arsa sahipleri önemli kazançlar sağladı. Fikirtepe Platformu Genel Müdürü İrfan Şükrü Yağcı 2010'da 80-100 bin liraya daire bulunabilen Fikirtepe'de bugün aynı evin sahiplerinin 1 milyon 500 bin liralık bir konutla kat karşılığı olarak müteahhitle anlaşma sağladığını söyledi.

Yağcı "Burada arsa ve gecekondu sahiplerinin ciddi bir kazancı var. Fikirtepe 18 milyar dolarlık bir ekonomik hacme sahip olacak. Burada yapı dönüşümünden ziyade yaşam dönüşümü yapılıyor" dedi. Semtte 2016 sonunda ilk konut teslimleri başlayacak. Şu anda metrekaresi 7-8 bin lira olan konutlarda rakamların 15 bin liraya yükseleceğini öne süren İrfan Şükrü Yağcı, bu artışın 8 ay içinde meydana geleceğini iddia etti. Yağcı "Burada kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor ve 2023 yılına varmadan Fikirtepe'nin dönüşümü bitmiş olacak" dedi.

Yeni Birlik Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181