Genç beyaz yakalılar İstanbul'un yeni gelişen çeper bölgelerini sevdi!
Gayrimenkul geliştiricileri istanbul'un iki yakasında da projelerine tam gaz devam ediyor. Şehrin merkezlerinde kentsel dönüşüm öne çıkarken, gelişen alanlarda ise fırsatlar kollanıyor.

İNŞAAT HIZ KESMEDİ
İki yakada birden projeler yükseliyor

Gayrimenkul geliştiricileri istanbul'un iki yakasında da projelerine tam gaz devam ediyor. Şehrin merkezlerinde kentsel dönüşüm öne çıkarken, gelişen alanlarda ise yeni fırsatlar kollanıyor.

İnşaat sektörü bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 29.4 büyüdü. Satılan konut sayısı 10 ayda 1 milyon 153 bin 610 olarak kayıtlara geçti. Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.24'lük artışa işaret ediyor. Yine Yapı istatistiklerine göre Ocak-Eylül döneminde yüzde 57'lik artışla 1 milyon 106 bin 389 konut için yapı ruhsatı verildiği, yüzde 11.6'lık artışla 568 bin 162 konuta da kullanım izni verildiği gözleniyor. Tüm bunlarda İstanbul'un iki yakasında projelerin tam gaz devam ettiğini gözler önüne seriyor. İstanbul Avrupa Yakası, konut geliştiricilerin ilk tercihi olurken. Anadolu yakasında yeni bağlantı yolları metro ve tünel çalışmaları müteahhitler için Kadıköy. Kartal. Maltepe ve Ümraniye bölgelerini cazip kılıyor.

EĞİTİMLİ GENÇLER ÇEPERLERİ SEVDİ
İstanbul Avrupa yakasında Beyoğlu. Sisli. Sarıyer. Beşiktaş. Zeytinburnu gibi ilçelerde eski yapı stokunun yenilenmesi sürüyor. Bu yakanın yeni gelişim bölgeleri ise Esenyurt. Sultangazi. Başaksehir. Beylikdüzü. Arnavutköy olarak sıralanıyor. Anadolu Yakası'nın çeperleri ise Cekmeköy-Taşdelen. Kartal-Maltepe, Sancaktepe-Samandıra olarak işaret ediliyor. Şehrin çeperleri, çalışma hayatına yeni başlamış gene beyaz yakalılar tarafından ağırlıklı olarak tercih ediliyor. Uzmanlar beyaz yakalı gençlerin şehrin çeperlerinde alım gücüne uygun, aynı zamanda birçok sosyal donatıya sahip markalı konut projelerinden kira öder gibi ev sahibi olabiliyor. Şehrin her iki yakasındaki çeperlerde benzer metrekare fiyatları gözleniyor. Metrekare birim fiyatları 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında değişiyor. Özyurtlar inşaatın ve Demir Insaat'ın Beylikdüzü-Esenyurt asında pekçok projesi yer alıyor. Karden Insaat'ın Sembol İstanbul projesi de bu bölgede yükseliyor. Anadolu Yakası'nda ise prim potansiyeli yüksek ve satın alma gücü kolay markalı projeler arasında SurYapı'nın Lavenderile Muhit Sancaktepe. Sinpas'ın Köyceğiz ve Aydos Country projeleri öne çıkıyor.

LÜKS EVLER CAZİP
Her iki yakada üst gelir grubuna yönelik projeler de yükselmeye devam ediyor. Avrupa Yakası'nda şehrin merkezinde üst gelir grubuna yönelik oarak yapılan projeler arasında Beyoğlu'nda Piyalepaşa İstanbul. Zeytinburnu'nda Büyükyalı İstanbul. Ataköy'de SeaPearl Ataköy bulunuyor. Anadolu Yakası'nda ise lüks konut projelerine daha çok Kadıköy bölgesinde Bağdat Caddesi ve Fikirtepe gibi bölgelerde rastlanıyor. Teknik Yapı'nın Uplife Kadıköy. Sur Yapı'nın Excellence Koşuyolu. Mesa Mesken'in Mesa Koz. Nuhoğlu Insaat'ın Yenitepe Kadıköy. Dekon Insaat'ın Dekon Suadiye Ametist. Aydoğan Insaat'ın Aydoğanpark Göztepe gibi projeleri bu tür projelere örnek teşkil ediyor.

KAĞITHANE BÖLGESİ CANLI
Avrupa yakasında son dönemlerin yıldız bölgesi Cendere Vadisi. Bu bölge Kağıthane'den başlayıp Seyrantepe'yi içine alan geniş bir alana yayılıyor. Bölgede metrekare fiyatları 3 bin liradan başlayıp projesine ve lokasyonuna göre 20 bin liraya kadar çıkıyor. Emlakçılar bölgede satışı devam eden projeleri Artaş ve invest İnşaat tarafından inşa edilen ve satışların devam ettiği Vadistanbul, DKY Insaat'ın DKYOn Kağıthane, NefKağıthane 03, Sur Yapı'nın Tempo City Dap Yapı'nın Dap Ofis Vadisi, Ferko inşaat'ın Ferko Line, Seba Insaat'ın Seba Flats Cendere şeklinde sıralıyor. Zeytinburnu-Topkapı-Ataköy aksı ise metrekare fiyatlarının en yüksek olduğu yerlerden.Bu aks üzerinde, Özak GYO-Ziylan-Yenigün Insaat'ın Büyükyalı istanbul, CathayGroupün Nivo Ataköy, Nef-l'Ş GYO'nun Inistanbul, projeler bulunuyor.

KURTKÖY GERÇEĞİ
Havaalanı, teknopark ve sanayiye olan yakınlık Anadolu yakasında Kurtköy'ün yıldızını parlattı. Hızlı Tren İstasyonu, Pendik-Kartal-Tuzla feribot iskeleleri, Pendik Marina, metro hatları, Osmangazi Köprüsü, Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi gibi pekçok önemli aksı barındıran Kurtköy-Pendik hattı önemli bir yatırım merkezi oldu. Bölgede metrekare başlangıç fiyatları 4 bin liraya yaklaştı. Bölgede proje geliştiren firmalar ise Yeşilyurt İnşaat, Lens Yapı, Erguvan İnşaat, Demirbaş Yapı, Başarır İnşaat, Okkalar İnşaat ve İnsay Yapı.

Yeni Şafak Emlak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181