Harem – Beykoz arasına 14 kilometrelik tünel yapılacak!
Yaklaşık iki aydır yoğun olarak ilçe programlarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bugün de Tuzla’dan sonra Bekoz’a geçti. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in de katıldığı Çukurçayır’daki programa Beykozlular yoğun ilgi gösterdi.

Çukurçayır meydanında vatandaşlara hitap eden Başkan Kadir Topbaş, 2004 yılında göreve geldiklerinde kendilerine Beykozlulardan doğalgaz talebi geldiğini ve seçim vaadi olmamasına rağmen Beykoz’u 4 ay içerisinde doğalgaza kavuşturduklarını hatırlatan Başkan Topbaş, “Göreve geldiğimiz günden bu güne İstanbul'a yaptığımız yatırımlar toplamı 98 milyar. Beykoz'a yaptığımız yatırımlar toplamı da 1 milyar 700 milyon. Kasamızda paramız var. Sizin paranız var. Devlete ve finans kuruluşlarına günü gelmiş 1 lira bile borcumuz yok. Bizimle olanlara, yanımızda duranlar hassaten teşekkür ediyorum. Size bu emanet şehri bizlere emanet ettiniz ve bize güvendiniz. Bize hep evet dediniz” diye konuştu.

Söz verdiklerinde hiçbir sözü yerde bırakmadıklarını belirten Başkan Topbaş, “Çünkü biz bu millete hizmetkar olmayı şiar edinmiş bir anlayıştan geliyoruz” dedi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Biz yerine getiremeyeceğimiz bir sözü vermeyiz. Eğer biz sözü vermişsek de o sözü mutlaka yerine getiririz. Söz sahibini bağlar. Gece gündüz demeden bu ülkeye hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz. Gelecek nesiller adına buna mecburuz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde başlattığı yerel yönetim anlayışını devam ettirerek bu günlere geldiklerini vurgulayan Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’deki ve İstanbul’daki değişimi hep birlikte yaşıyoruz. İstikrarlı bir yönetimin dünyada nasıl ezber bozan bir Türkiye’yi ortaya çıkardığını görüyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu ilk gün şöyle bir şey demişti. ‘Eğer dünyadaki hızlı değişim ve gelişimi yakalayamazsanız bu yarışın dışında kalırsınız.’ Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sözünü şiar edinerek çalışmalarımızı bu yönde ilerletiyoruz. Bu ülke hak ettiği yerde değil. Bu ülkeyi hep birlikte hak ettiği yere getireceğiz. Yeter ki siz yanımızda olun, yeter ki siz bizlerden desteğinizi esirgemeyin.”

‘Her Yerde Metro, Her Yere Metro’ sloganıyla İstanbul’un her yerine metro hizmeti götürdüklerini ifade eden Başkan Topbaş, “Onların hayal bile edemeyeceklerini biz hayata geçiriyoruz. Beykoz’a metro hayal edilebilir miydi? Biz Beykoz’a metro getireceğiz. Çocukluğumda hatırlıyorum Beykoz’a geldiğimiz zaman burada yatıya kaldırdık. Buraya gelince bir gün kalacak ve öyle dönecektin. O zamanlar ulaşım yoktu. Ama şimdi metrolardan bahsediyoruz. Buradan binip Taksim’e, Kartal’a, havalimanına gidebileceğiniz bir gelecekten bahsediyorum” diye konuştu.

-Harem – Beykoz Arası Tünel-
Başkan Topbaş ayrıca Harem – Beykoz arasında yapılacak olan tünel ile ilgili de bilgi verdi. Proje aşamasındaki tünelin 14 km olacağını belirten Başkan Topbaş, “Harem’den giren bir tünel Küçüksu Çayırından çıkacak. Harem’den giren bir kişi 14 kilometre giderek Küçüksu Çayırına gelecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181