Hasan Akgün'den imar simsarlarına uyarı!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, son zamanlarda bazı kişilerin plan değişikliği yapılan veya plan çalışmaları devam eden bölgelere giderek vatandaşlara "sizin yerlerinizi imara açtırıyoruz, bize şu kadar para verin" denildiği yönünde duyumlar geldiğini belirterek; "Bu tür imar simsarlarına itibar etmeyin, mağdur olursunuz" uyarısında bulundu.

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Mart ayı 1. oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün başkanlığında gerçekleşti. Gündemde yer alan maddeler ve ek maddelerin görüşülerek ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından konuşan Başkan Akgün, vatandaşları imar simsarları konusunda uyardı.

"Bize İhbar Edin"
Başkan Akgün, plan çalışmaları süren Kemerdere bölgesi ve plan değişikliği yapılan Mimarsinan Mahallesi başta olmak üzere ilçe genelinde imar simsarlarının dolaştığı yönünde şikayetler olduğunu belirterek; "Ortalıkta bazı simsarlar dolaşıyor. Biz Kemerdere'yi imara açtırıyoruz. Sen bana şu kadar para ver senin yerini büyüteceğiz, imarını genişleteceğiz deniyormuş. O bölgede jeolojik çalışmalar yapıldı, zemin çalışmaları yapıldı. Belediye olarak şimdi orada teknik heyetimiz ile birlikte bir plan çalışması, yerleşim çalışması yapıyoruz. Burasını imara açtırıyorum, buradan 5 kat imar çıkacak diyen kişileri kesinlikle dikkate almayın. Bu şekilde vatandaşımıza giden olursa bu kişileri belediyeye ihbar edin" ifadesini kullandı.

"İtibar Eden Mağdur Olur"
Başkan Akgün, 1/1000'lik planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanan Mimarsinan Mahallesi'nde de benzer durumların yaşadığı konusunda duyumlar alındığını belirterek şu uyarıyı yaptı; "Bütün Büyükçekmece ilçesi genelinde yapılmakta olan plan çalışmalarıyla ilgi birileri gidip vatandaşımız kandırmaya çalışıyorsa ilk beni arasınlar, ilgili belediye başkan yardımcımızı arasınlar. İmarını arttıracağız, büyüteceğiz diyenler piyasada geziyor bunlara asla itibar edilmesin. İtibar edenler mağdur olurlar." ​

Büyükçekmece Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181