Hasan Can, 'Ümraniye’nin yüzde 60’ını yeniledik'!
Erhan Yılmaz, “Bugün İstanbul’un gelişen yüzü Ümraniye’yi konuşacağız” dedi ve sözü Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a bıraktı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sözlerine tüm ülkede yaşanan terör saldırılarında vefat edenlerin ailelerine baş sağlığı ve yaralılara da şifa dileyerek başladı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can: “13 yılda bir tane kaçak yapıya müsaade etmeden, Ümraniye’nin yüzde 60’ını yeniledik”
Başkan Hasan Can, “İlçedeki 305 bin yapı stokunun 175 bini bizim zamanımızda yapıldı. Yani bir anlamda şehrin yüzde 60’ını yeniledik ve bunların da 75 bininin eskileri yıkılıp, yenileri yapıldı. Bu kadar üst seviye çalışmalar esnasında 13 yılda bir tane kaçak yapıya da müsaade etmedik” dedi.

Başkan Hasan Can: “İnşallah bu yaz itibariyle Ümraniye’deki 2B alanlarında ruhsatlı inşaat yapımı başlayacak”
Başkan Hasan Can, “Kazım Karabekir ve Dudullu bölgesinde 2B olan araziler vardı. Bu bölgelerde plan yapmak için onların hepsinin tapularını almalarını bekledik çünkü tapusuz olan yerlerde plan yapıldığı takdirde bazılarının arazileri yeşil alan, okul alanı vs. olarak kalacağı için arsa sahipleri sıkıntı yaşayacaklardı. Eğer bu şekilde yapmasaydık yüzde 30’luk bir kısım tapusunu alamayacaktı. Bu şekilde yaptığımız çalışmayla herkes tapusunu alabildi” dedi. Başkan Hasan Can, “Şu anda bu bölgelerin 1/5000’lik planları İBB’de hazırlandı ve Büyükşehir meclisine gitti. İnşallah şubat veya mart ayında meclise girdikten sonra bu bölgelerin planlarını tamamlamış olacağız. Yaza kadar da 1/1000’lik planları tamamlayacağız ve inşallah bu yaz itibariyle Ümraniye’deki 2B alanlarında ruhsatlı inşaat yapımı başlayacak. Herkese buradan müjde veriyorum” dedi.

Başkan Hasan Can: “Ümraniye İstanbul’un bekli de Türkiye’nin depreme en dayanıklı ilçesi haline gelecek”
2B arazilerindeki yapılaşmalar bittikten sonra Ümraniye’nin tamamının yenilenerek kentsel dönüşümün tamamlanacağını vurgulayan Başkan Hasan Can, “Ümraniye İstanbul’un bekli de Türkiye’nin depreme en dayanıklı ilçesi haline gelecek bunu buradan bir belediye başkanı olarak söylemekten hiç çekinmiyorum” dedi.

Başkan Hasan Can: “Uluslararası İstanbul Finans Merkezi Ümraniye’de”
Başkan Hasan Can, “Uluslararası İstanbul Finans Merkezi Ümraniye’de” dedi ve altını çizdi. Başkan Hasan Can, “Geçtiğimiz aylarda Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın katılımıyla temeli atıldı. İstanbul Finans Merkezi inşaatı hızla devam ediyor. Ümraniye Dünya finansının Türkiye’deki kalbi olacak” dedi.

Başkan Hasan Can, “Sosyal belediyecilik bizim özümüzdür”
Başkan Hasan Can, “Sosyal belediyecilik bizim özümüzdür. Yol, kaldırım, park, altyapı gibi belediye hizmetler zaten bizim işimiz. Bir belediye başkanının şehrin hayatının bütününe dokunması lazımdır. İşte bizim insan hayatına dokunan bir belediyecilik anlayışımız var ve bu yüzden yükselen bir Ümraniye var” dedi.

Başkan Hasan Can: “Türkiye o gecenin resmini, hikâyesini ve şiirini bekliyor”
Başkan Hasan Can, “13 senedir hiç aksatmadan düzenlediğimiz hikâye, resim ve şiir yarışmalarımız var. Bu yarışmalarımız Ümraniye geneli değil Türkiye çapındadır, hatta yurt dışından da bu yarışmalarımıza katılan ve dereceye giren eserler var. Bu yarışmalarda derece giren eserleri ise kitap ve katalog olarak yayınlıyoruz ve resimleri sergiliyoruz” dedi. Başkan Hasan Can, “Bu seneye kadar yarışmalarımızın şiir ve resim kategorilerinde bir konu belirliyor fakat hikâye yarışmasında belirlemiyorduk. Ama bu sene 15 Temmuz gibi ülkenin tarihinde çok önemli bir yer tutan bir vaka ile karşı karşıya kalınca hikâye, şiir ve resim yarışmalarımızda 15 Temmuz’u konu aldık. Konu başlıklarımız ise ‘Türkiye o gecenin resmini bekliyor’ ‘Türkiye o gecenin hikâyesini bekliyor’ ‘Türkiye o gecenin şiirini bekliyor” dedi.
Başkan Hasan Can,“Siz gazeteciler için çok önemli bir gün geliyor. 10 Ocak 2017 ‘Çalışan Gazeteciler Günü’, biz her sene çalışan gazeteciler gününü kutluyoruz ve bu sene çok daha farklı kutlayacağız. 9 Ocak akşamı sizler için bir program düzenledik. Bu programda iki eser hazırladık: birincisi “Beklemek Zor, Haberci Yakını Olmak” başlıklı bir video gösterimi, ikincisi “Haberciler Darbecilere Karşı” isimli bir kitap. Bu kitapta 115 gazeteci ve muhabir kardeşimizin 15 Temmuz akşamı karşılaştıkları olaylar yer alıyor” dedi.

Başkan Hasan Can, “Suriyeli kardeşlerimiz bizim emanetimizdir”
Başkan Hasan Can, “Ümraniye’de 14 bin Suriyeli kardeşimiz var. İlçemizde dez avantajlı vatandaşlarımızı hangi imkânlardan yararlandırıyorsak, Suriyeli kardeşlerimizi de aynı imkânlardan yararlanıyoruz. Çünkü onlar bizim emanetimizdir”

Canlı yayının ardından Başkan Hasan Can, TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç’u ziyaret etti.

Ümraniye Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181