İstanbul Beylerbeyi Sarayı Tüneli trafiğe açılıyor!
Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Üsküdar'da Beylerbeyi Sarayı'nın altında bulunan ve 1970'li yıllara kadar Üsküdar ile Beylerbeyi sahil yolunu birbirine bağlayan bir tünel olarak kullanılan 230 metre uzunluğundaki Beylerbeyi Sarayı Tüneli, müze ve sergi salonu olarak kullanımının ardından sahil trafiğini rahatlatmak amacıyla tekrar hizmete açılacak.

Tünelin yeniden hizmete açılmasıyla birlikte, 1 buçuk saati bulan Üsküdar – Beylerbeyi- Çengelköy hattı sahil yolculuğunun 15 dakikaya düşürülmesi hedefleniyor.Çalışmalar sırasında tünelin orijinal dokusu muhafaza edildi.

Beylerbeyi Sarayı'ndaki Set Bahçeleri'nin altından geçen tünel, 1970'li yıllara kadar kıyı yolunun işlevini sürdürmesini sağlarken, aynı zamanda yüksek duvarların ötesi ile Beylerbeyi Sarayı'ndaki set bahçelerin bağlantısını da kuruyordu.

Sultan 2. Mahmud tarafından 1829–1832 yılları arasında yaptırılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, Üsküdar’ı Beylerbeyi semtine bağlayan bir karayolu olarak kullanılmıştı.

NTV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181