İstanbul'da 2 milyon kişi E6'nın kuzeyinde yaşayacak!
Binlerce yıldır yerleşimin sürdüğü İstanbul'da yaşam artık şehrin kuzey bölümüne taşınmaya başladı. Uzmanlar, şehir merkezindeki yetersizliklere karşı son yıllarda başlayan kentsel dönüşüm hamlesinin hem depreme hem de konutların şehrin belirli bir bölümde sıkışıp kalmasının doğurduğu sonuçlara çare olacağını ifade ediyor. Merkezin yenilenirken fiyatların da yükseleceğine dikkat çeken uzmanlar, nüfusun büyük bölümünün İstanbul'un kuzeyinde yerleşime başlayacağını söylüyor. Yapımı devam eden yeni havalimanı ve üçüncü köprü ile yakın zamanda başlanacak Kanal İstanbul projelerinin kuzeyde başlayan yerleşim hareketini tetiklemesi bekleniyor. İhlas Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Mehmet Erhan Değerli de İstanbul'un kuzeye doğru genişlediğini belirterek, devletin 10 yıllık master planında İstanbul'da E-5'in güneyinde yaşayan 2 milyon insanın, E-6'nın kuzeyine taşmdırılmasmın planlandığını kaydetti. Değerli, 10 yıllık master planda E-6'nın kuzeyine doğru taşınılmasmm en büyük nedeninin deprem gibi olası tehlikelerden halkı korumak olduğunu ifade ederek, "Bu planda 2 milyon kişinin genel olarak daha oturulabilir, yaşanabilir alanlara taşınmasının amaçlanıyor" dedi.

'YATIRIMLARA DEVAM'
Değerli, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini kınayarak şöyle konuştu: "Siyasi ve ekonomik istikrarı oturmuş, kendi içinde dinamikleri işleyen ve her geçen yıl büyümesini sürdüren bir ülke konuma gelmişken,  ülke demokrasimize zincir vurulmak istendi. İhlas Yapı olarak yatırımlarımıza 2016 ve sonrasında büyük ve nitelikli projelerle devam edeceğiz. Biz ülkemize ve dinamiklerine güveniyoruz

TALEPLER BİZİM İÇİN YETERLİ'
Ispartakule'nin bin 661 konut ve 160 cadde mağazasından oluşan Bizimevler projesinde; 1207 daireden oluşan Gökkuşağı etabında yaşam başlarken, teslime hazır daireler yatırımcılara j sunuluyor. 454 daireden oluşan Metro etabında ise yaşamın bu ay başlaması planlanıyor. Bizim Evler 6 projesinde 2+1, 3+1,4+1, 5+1 ve teraslı daire tipleri yer alıyor. Dış cephesinde gökkuşağı renklerinin kullanıldığı Bizim Evler 6'da daireler 116 trekare ile 302 metrekare arasında değişiklik .jriyor. Bizim Evler 6 projesinde bölge halkının ıtiyaçlarına cevap vermek üzere ayrıca 160 cadde ağazası da yer alıyor. Ispartakule Metro Durağı'na mşu olarak konumlanan faaliyete hazır dükkânlar I-5 metrekare ile bin metrekare arasında değişiklik eriyor. Erhan Değerli, projeye olan yurtiçi taleplerin kendileri için yeterli olduğunu düşündüklerini belirterek, yurtdışından gelen taleplere sıcak bakmadıklarını ifade etti.

Erdem Aktürk / Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181