'İstanbul'da 50 bin civarında riskli yapı var'!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "Riskli olarak 50 bin civarında bir yapıdan bahsedebiliyoruz, bağımsız birim olarak bakıldığında bu da 250 bin konut ediyor. Bütün bu çalışmaların hepsi, 1 milyon 200 bin kişiyi ilgilendiriyor" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Özhaseki, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde önceki gün belediye başkanlarının katılımıyla, "kentsel dönüşüm" konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda İstanbul'daki 19 ilçede 48 alanın riskli ilan edüdiğini, bu alanların toplam büyüklüğünün 13 milyon metrekare olduğunu bildiren Özhaseki, kimsenin mağdur olmaması için kira ve kamulaştırma yardımı olarak 1 milyar liranın üzerinde harcama yaptıklarını anımsattı.

Çalışmalar sırasında kimliksiz yapıların da ortaya çıkmaya başladığını kaydeden Özhaseki, "Kaynağı ne olursa olsun bütün sorunları aşmamız gerekiyor. Eğer kentsel dönüşümü doğru biçimde ve çok hızlı olarak uygulayabilirsek bundan çok büyük kazançlarımız olacak. Şehirlerimiz yaşanabilir olduğu gibi inşaat sektörü de canlanacak, belki şu anda ekonomik durgunluğa ilaç olarak yerli, kendi sanayimiz, milli sanayimiz de ortaya çıkacak. İnşaat sektörünün 200'ün üzerinde yerli sektörü etkilediğini de biliyoruz" dedi.

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181