"İstanbul Yeni Havalimanı Türkiye'ye çok önemli avantajlar sağlayacak”!
Arnavutköy Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yapımı devam eden İstanbul Yeni Havalimanı şantiyesinde iftar programı organize etti. Liman inşaatında çalışan personel ve ilçe halkına yönelik düzenlenen iftara, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da katılarak, işçiler ve ilçe halkıyla birlikte iftar yaptı.  

Her gün ilçenin çeşitli mahallelerinde iftar programları organize eden Arnavutköy Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yapımı devam eden İstanbul Yeni  Havalimanı şantiyesinde iftar programı düzenleyerek, havalimanının yapımında çalışan personeller ile ilçe halkını iftarda bir araya getirdi. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da şantiye alanına gelerek, işçiler ve çalışanlarla sohbet etti. İftar saatine dakikalar kala ise Kur’an-ı Kerim eşliğinde ezanın okunmasını bekleyen Başkan Baltacı ve çalışanlar, ezanın okunmasının ardından yağan yağmura aldırış etmeden oruçlarını açtı.

“Proje, ilçemize ve Türkiye'ye çok önemli avantajlar sağlayacak”
İstanbul Yeni  Havalimanı projesinin Arnavutköy’e ve Türkiye’ye çok önemli katkılar sağlayacağını belirten Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, “Bu proje bir ilçeyi etkilemekten daha ziyade ülkeyi etkileyecek bir proje. Arnavutköy’e en önemli katkısı ise ulaşımda kilit nokta haline gelmemiz. Sadece hava yolu ulaşımında değil, hava ulaşımını destekleyen, özellikle metro hatları ve diğer kara yolu yönünden de ilçeye çok önemli avantajlar sağlayacak” diye konuştu.

“Dünyanın en önemli projesine imza atan çalışanlarla bir arada iftar yapalım istedik”
Her gün bir mahallede iftar organizasyonu yaptıklarını belirterek sözlerini sürdüren Baltacı, “Bugün bir farklılık olsun istedik. Buradaki arkadaşlarımız dünyanın en önemli projesine imza atıyor. Onlar bizim çok değerli misafirlerimiz. Tarihi bir görevleri var. Gelecekte böyle bir projenin içerisinde bulunmuş olmak gibi önemli bir iftihar vesileleri var. Şuan onlarla beraberiz. Misafirlerimize ikram yapmak suretiyle iftar sofralarımızı paylaşıyoruz. Sanıyorum bu 29 günlük Ramazan içerisindeki en önemli iftar davetlilerimizden bir tanesi” şeklinde konuştu.

“Tamamlandığından dünyanın en büyük havalimanı olacak”
Proje Koordinasyon Direktörü Barış Gücün ise, Mayıs 2015 tarihinden beri 3’üncü Havalimanı projesi için yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirterek, “İnşallah 2018 tarihi içerisinde de bu projemizi tamamlayacağız. Projenin yaklaşık, bugün itibariyle yüzde 52.5’i tamamlandı. Yaklaşık 27 bin 500 kişiye de iş imkanı sağlamış durumdayız. Bu rakam bu yıl içerisinde 30 binlere ulaşacak. Projemiz dünyanın en büyük projelerinden biri. Hatta tüm alanları tamamlandığı zaman dünyanın en büyük havalimanı olacak. Toplam inşaat alanı 3.5 milyon metrekarelik bir inşaat alanına sahip. Terminal binası ise 1.3 milyon metrekare” dedi.

HAVALİMANI ÇALIŞANLARI İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ
Havalimanı projesinde depo sorumlusu olarak çalışan Şahan Karaca, “Gece gündüz, kar kış demeden hep birlikte çalışıp havalimanını bitirmeye çalışıyoruz. Herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapıyor. İnşallah alnımızın akıyla havalimanını bitireceğiz” şeklinde konuştu. İftar sofrasında yer almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Havalimanı şoförü Musa Şener, “Binlerce insan çalışıyor, herkes buradan ekmek yiyecek. Bize iş imkânı sunan bu proje her anlamda güzel. Ramazanda çalışırken sıkıntı çekmiyoruz” dedi.

“BİZİM ASIL AİLEMİZ BURASI”
Havalimanı İnsan Kaynakları Departmanı görevlisi Mehmet Yılmaz, “Çoğumuz gurbetçiyiz. Ailelerimizden uzak olduğumuz için biraz içimizde burukluk oluyor ama şu an bizim asıl ailemiz burasıdır” ifadelerini kullandı.Bagaj sistemleri kalite kontrol mühendisi Mustafa Gençkurt, Ramazan’ın hem mental anlamda hem ruhen insanı mutlu ettiğini söylerken, Ramazan’ın huzur ve bereket anlamına geldiğini kaydeden doküman kontrol uzmanı Merve Oysal, Ramazan huzur, bereket anlamına geliyor. Çalışan çalışmayan herkes için Ramazan’ın atmosferinin farklı olduğunu dile getirdi.

Arnavutköy Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181