Kağıthane'de Saray Çamaşırhanesi'nin restorasyon çalışmaları başladı!
Kağıthane Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 34 yeni eser arasında bulunan Saray Çamaşırhanesi restorasyonunun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kağıthane Belediyesi açılışlarına hız kesmeden devam ediyor. İlçeye kazandırdığı 34 eseri sırasıyla hizmete sunan Kağıthane Belediyesi son olarak Saray Çamaşırhanesi Restorasyonu’nun temel atma törenini gerçekleştirdi. Kağıthane Belediye Binası yanında bulunan ve yıllardır kullanılmayan bir vaziyette bekleyen  Saray Çamaşırhanesi restore edilerek eski günlerine geri döndürülerek hizmete açılacak. Sosyal Tesis olarak kullanılması öngörülen ve 110m2’lik alan üzerinde bulunan bina tarihi dokusuyla da turistik bir alan haline gelecek.

Temel atma töreninde konuşan Başkan Fazlı Kılıç, tarihe sahip çıkmak adına yoğun bir gayret içerisinde olduklarını belirterek şunları aktardı; ‘’Bugün saray çamaşırhanesi restorasyonumuzun temel atma törenini hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Kağıthane tarihi anlamda bir çok eseri içerisinde barındıran bir ilçe ama bazı eserlerin gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Bizler de göreve geldiğimiz ilk andan itibaren yaptığımız restorasyon çalışmaları ile bir çok tarihi eseri ilçemize tekrar kazandırdık. Bugün kaymakamlık binası, merkezde bulunan şehir müzesi binası yine merkez de bulunan Sadabad Karakolu bu örneklerden sadece bir kaçını oluşturuyor.’’ Dedi.

Tarihi eserler üzerinde restorasyon yapmanın zorluklarından bahseden Başkan Fazlı Kılıç, bu anlamda kendilerine desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Temel atma töreninin ardından çamaşırhaneyi gezen protokol ve vatandaşlar daha sonra tekne turu yaparak Kağıthane Deresi üzerinde nostaljik bir gezinti gerçekleştirdi.

Kağıthane Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181