Kartal'da yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor!
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde Kartal’ı yaşanabilir örnek bir kent yapmak için çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi, ilçe genelinde alt ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor. Kartal’ın 20 mahallesinde çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda Ağustos ayı boyunca yol bakım faaliyetlerinden, asfaltlama çalışmalarına, altyapı çalışmalarından pek çok farklı alanda hizmetlerini sürdürdü. 

989 metre yol bordürü döşemesi, 2 bin 77 metrekare kilit taşı döşemesi yapıldı
Kartal Belediyesi teknik personelinin yerinde yaptığı tespit ve değerlendirmeler sonucu aciliyet durumları dikkate alınıp programlanarak Yol Yapım Amirliğine bağlı ekipler tarafından geçtiğimiz ay muhtelif cadde ve sokaklarda 989 metre yol bordürü döşemesi ve 140 adet ağaç dibi bordürü döşenmesi gerçekleştirildi.  Yapılan tamir ve tadilat ile yol açma ve benzeri çalışmalardan dolayı ortaya çıkan bin 190 metreküp moloz ve hafriyat toplandı. Yeni açılan ya da var olan yolların tamir ve bakımı için toplam 250 metreküp bypass, stabilize veya mıcır serildi, bozulan ya da hasar gören kaldırımların yapım veya tamiri için 2 bin 77 metrekare kilit taşı döşendi. 

Bin 127 metre asfalt kesimi yapılıp 2 bin 649 metre asfalt açıldı
Yol Yapım Amirliği’ne bağlı ekipler yine çeşitli cadde ve sokaklarda 2 adet baca tamiri yaparak 32 adet yeni yağmursuyu ızgarası yapımı, 8 adet yağmursuyu ızgara tamiri ve 162 adet yağmursuyu ızgara temizliği yaptı. Ekipler, araçların kaldırımlara parkını önleme amacıyla yerleştirilmiş sınır elemanlarından 100’ünün tamirini de gerçekleştirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden gelen talep doğrultusunda çeşitli cadde ve sokaklarda 12 adet çöp konteyner yeri yapan Yol Yapım Amirliği ekiplerinin çalışmaları ihaleli işlerle birlikte gerçekleştirilen diğer işlerin dökümü ise şöyle: Toplam 361,7 metre yağmur suyu kanalı yapılarak toplam 482,280 kilogram asfalt yama ve serim işi yapıldı ve asfalt yollarda yapılan altyapı kazı çalışmaları için bin 127 metre asfalt kesimi ve bin 522 tranşe kazısı olmak üzere 2 bin 649 metre asfalt açıldı. 

Mavi Masa’ya gelen vatandaş başvurularını da değerlendiren Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, toplam 100 adet başvurudan 96 başvurunun gereğini yerine getirirken, diğer 4 başvuru ile ilgili işlemlerin devam ettiğini açıkladı. Ayrıca Başbakanlığa BİMER üzerinden iletilen 5 başvurudan 5’inin gereği yine Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılarak işlemleri devam etmektedir.

Kartal Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181