Kartal Yaşlı Bakım ve Huzurevi binası yakında açılıyor!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ziyaret boyunca Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın yanı sıra; Kızılay Kartal Şube Başkanı Müjdat Keçeli, Kızılay Şişli Şube Başkanı Yavuz Haberdar eşlik etti. Başkan Altınok Öz ve beraberindekiler, açılmasına sayılı günler kalan binayı uzun süre gezdi. Başkan Altınok Öz, gezi boyunca Kızılay heyetine bina yapım aşamasıyla ilgili bilgi verdi. Kızılay Genel Başkanı Kınık, Başkan Altınok Öz’e ziyaret sonunda teşekkür ederek, Yaşlı Bakım ve Huzurevi Projesi’yle yakından ilgilendiklerinin altını çizdi.

Yaşlı Bakım ve Huzurevi Projesi
Kartal Belediyesi’ne ait Yaşlı Bakım ve Huzurevi binasında ve Kartal’da bulunan iki yapı bloğunda, led aydınlatma, izolasyon, solar panel ve mekanik sistem iyileştirmelerini içeren enerji verimliliğine yönelik uygulamalar yapılmaktadır. Hürriyet Mahallesi’nde tadilatı devam eden ‘Yaşlı Bakım ve Huzurevi’ projesi de dünyanın geleceği açısından önemli bir konu olan enerji verimliliği çerçevesinde çevre dostu bir proje olmasıyla da öne çıkıyor. Sıfıra yakın enerji tüketen bir yapı konseptiyle yürütülen proje kapsamında huzurevi binasının izolasyonu, ısı kaybının önlenmesi, enerji verimliliği ve değişik enerji çeşitliliğinin kullanılması yönünde geniş çaplı bir çalışma yürütüldü.

Avrupa’nın farklı ülkelerinden 16 ortağın katılımıyla başlatılan R2CITIES Projesi, İspanya Valladolid, İtalya Cenova ve Türkiye Kartal olmak üzere 3 farklı şehirde eş zamanlı olarak yürütülmektedir. 2016 yılında başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından binalarda yüzde 63 enerji tasarrufu sağlanması planlanmaktadır. Ülkemizde AB 7.Çerçeve Programı kapsamında, TÜBİTAK koordinasyonunda ilerleyen ve dünya çapında bir proje olan R2CITIES Projesi ile elde edilen veriler ve proje sonuçları yurtiçi ve yurtdışında paylaşılarak projenin diğer şehirlere model olmasına ve az enerji tüketen şehirlerin oluşmasına katkı sağlanacaktır.

Kartal Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181