Kiralar en çok Başakşehir ve Fatih'te arttı!
İstanbul'da kira fiyatlarının yükselişinin önüne geçilemiyor. Artışın nedenleri arasında yapı stokunun kaliteli hale gelmesi, ulaşım projeleri, kentsel dönüşüm, nüfusun artması gibi nedenler gösteriliyor. Bu yılın ilk 2 ayında kira fiyatlarının en çok arttığı bölge Ortadoğu ülkelerinden gelen vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği Fatih oldu. Bu ilçede geçen yılın aynı dönemine göre kira fiyatları yüzde 31 arttı. Yüksek oranlı artışta Fatih'i uzak lokasyona sahip Başakşehir ve Beylikdüzü izledi. Başakşehir'de son 1 yılda artış oranı yüzde 28 olurken, Beylikdüzü'nde ise yüzde 25 olarak gerçekleşti.

Kira fiyatlarının en çok arttığı ilçelerden birisi olan ve bu alanda dördüncü sırada yer alan ilçe ise Çekmeköy. Burada kira yükselişi yüzde 22 olarak gerçekleşirken sıralamada 5'inci basamakta yer alan Ümraniye'de ise kiralar yüzde 21 artış kaydetti.

EN DÜŞÜK ARTIŞ MALTEPE VE EYÜP'TE
Kira fiyatlarının son bir yılda yüzde 19 arttığı ve bu konuda 6'ncı sırada yer alan ilçe ise özellikle sahil şeridinde ve Florya bölgesinde markalı konutların yükselmeye başladığı Bakırköy oldu. Bağcılar yüzde 16, Tuzla'da yüzde 14, Gaziosmanpaşa yüzde 13 ve Üsküdar yüze 13'lük kira artışı ile İstanbul'da kira fiyatlarının son bir yılda en çok yükseldiği ilk 10 ilçe içerisinde yer aldı. En düşük artış ise yüzde 3 ile Maltepe, yüzde 5 ile Eyüp ve yüzde 8 ile Şişli olurken, Avcılar, Ataşehir ve Pendik'te zam oranı yüzde 9 şeklinde gerçekleşti.

BAKIRKÖY'DE YÜZDE 60 ZAM
2011-2016 arasında yaşanan son 5 yıllık sürece bakıldığında ise kira fiyatlarının en çok arttığı ilçe yüzde 170'lik oranla yine Fatih oldu. Bu dönemde ev sahiplerinin en çok zam yaptığı diğer ilçeler ise yüzde 164 ile Zeytinburnu ve Gaziosmanpaşa, yüzde 156 ile Ümraniye, yüzde 152 ile Başakşehir, yüzde 147 ile Kadıköy, yüzde 133 ile Pendik, yüzde 126 ile Üsküdar ve yüzde 125 ile Tuzla. Son bir yılda yüzde 19 ile en çok artışın yaşandığı Bakırköy'de geçen 5 yılda kira artışının toplamda yüzde 60 olması dikkati çekti. Bir diğer dikkati çeken nokta ise son bir senede yüzde 3 ile en düşük artışın yaşandığı Maltepe'de yüzde 119'luk yükseliş.

ULAŞIMIN GELİŞMESİ ETKİLEDİ
'Milliyetemlak.com Pazarlama Direktörü Aylin Daylan, gelecek dönemde özellikle ulaşımın geliştiği ve kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği bölgelerde konut fiyatlannda önemli artışlar beklediklerini söyledi. Daylan, "Özellikle Kağıthane-Ayazağa, Kadıköy-Fikirtepe, Kağıthane-Çaglayan, Bursa-Nilüfer, Eskişehir Batıkent, Ankara-Keçiören önümüzdeki dönemde öne çıkacak bölgeler" dedi. 

Vahdet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181