Maltepe Başıbüyük imar planı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi!
Mahalle halkı başta olmak üzere, Maltepe Belediyesi'nin girişimleri sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, "Başıbüyük 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı", bütün yönleriyle masaya yatırıldı. Maltepe'nin öncelikli kentsel dönüşüm alanlarından biri olarak kabul edilen Başıbüyük'ün 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edildikten sonra askıya çıktı. 5 Eylül'e kadar askıda kalacak olan planlarla ilgili Başıbüyük Muhtarı Ayhan Karpuz, sivil toplum kuruluşları ve halkla birlikte yapılan toplantıya Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve teknik ekip katıldı. Toplantıda, emsal değerlerinden kat izinlerine, ormanlık alanlardan tapusu olan ve olmayanların durumuna, tapu tahsis belgesi olanlardan evleri donatı alanı içinde kalanların durumlarına kadar birçok (bilgilendirme yapıldı. Toplantıda bir sunum yapan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Battal, Başıbüyük'ün, Türkiye'de emsal transferinin kullanıldığı dördüncü mahalle olduğunu ifade ederek, barkovizyon eşliğinde planı halka anlattı.Sunum sonrası, mahalle sakinlerinden gelen sorular cevaplandırıldı.

Başıbüyük Muhtarı Ayhan Karpuz "Bu Planlar Uzun Bir Mücadelenin Ürünü"
Konuyla ilgili olarak Başıbüyük Muhtarı Ayhan Karpuz Başıbüyük halkın kendi gelecekleriyle ilgili bu konuda gereken duyarlılığı gösterip, bu plânlara yoğun bir şekilde itirazlarını yapıp gerekli düzeltmeleri yaptıracaklarını ifade "ederken; Başıbüyük mahallesi halkına toplantıya katılımlarından ötürü teşekkür etti. "Başıbüyük mahallesi 1/5000'lik imar plânlarının bilgilendirilme toplantısı, Maltepe Belediyesinden gelen bilgilendirme ekibi ile önceki akşam Şeker Düğün Salonunda gerçekleşti. Halkımızın da yoğun bir katılım sağladığı toplantıya Maltepe Belediyemizden gelen ekibe mahallemize verdikleri destekten dolayı Başıbüyük mahallesi sakinleri ve kendi adıma teşekkür ederim. Bu planların hazırlık aşaması var ve öncesinde uzun süren bir mücadelenin ürünü olarak bu noktaya geldik. Ne büyük ve zorlu sıkıntılar yaşandığına ben, Allah ve Başıbüyük mahallesi sakinleri şahittir. Yapılan toplantılar öncesinde; ben bir çağrı yaptım ve dedim ki; Askı sürecinde bu işten anlayanlar, anlayan tanıdıkları olanlar da bizlerle irtibata geçsin, birlikte şekillendirelim dedik. Tabi; toplantılara katılma zahmetinde bulunmayan, sosyal medyada yapılan paylaşımlarda yaptıkları yorumlar da seninleyiz, yanındayız diyen herkesi klavye başında iş öğretirken bilmeden biliyormuş gibi yaparken kimselerle karşılaştık. Benim tek üzüldüğüm konu da klavye başında sosyal medyada beni ve emek verenleri eleştirip, hiçbir şey yapmayanlardır. Bütün bunlara rağmen; ben inanıyorum ki Başıbüyük halkı kendi gelecekleriyle ilgili duyarlılığı gösterip bu plânlara yoğun bir şekilde itirazlarını yapıp gerekli düzeltmeleri yaptıracaklardır."

Sinan Aydoğdu / Tünaydın Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181