Pendik Belediyesi Fatih Mahallesi'nin tapularını dağıttı!
Kent genelinde mülkiyet sorunlarının çözümünde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Pendik Belediyesi, hedefine bir adım daha yaklaştı. İmar çalışmaları sonunda Fatih Mahallesi 8686 Ada 10 Parsel'deki 42 hak sahibi için Tapu Teslim Töreni düzenlendi. Ahmet Yesevi Mahallesi Ahi Evran Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin katıldı. Göreve geldiklerinde 10 binden fazla olan gecekondu sayısını 3 binlere indirdiklerini belirten Başkan Şahin: “6 binden fazlasının problemini çözdük. Bunların tamamına arsa tapusu veremedik. Yaklaşık 1.000 kadarını daire olarak çözdük.” dedi.

“Tapu tahsisi yoksa doğrudan satış yapamıyorsunuz”
İlkesel olarak arsa tapusuyla sorunu çözmenin gecekondu sahipleri için daha avantajlı olacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, yasaların tapu tahsisi olmayanlara arsa tapusu verilmesine imkân tanımadığına vurgu yaptı. Başkan Şahin şöyle devam etti: “Böyle yaptığımızda, siz niye bunu ihale ettiniz diyorlar? Doğrudan satış şansınız yok. Doğrudan satış, tapu tahsisi olanlara yapılabiliyor. Tapu tahsisi yoksa doğrudan satış yapamıyorsunuz, ihale yapıyorsunuz. Biz de ihale ederek konunun çözüme kavuşmasını sağladık. ” dedi. 

Metro bölgeye değer katacak
Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, bölgeye yapılacak diğer çalışmalar hakkında kısa bilgiler de verdi. Geçtiğimiz mart ayında ihalesi tamamlanan Kaynarca Tuzla Metro Hattının bölgeye değer katacağını belirten Başkan Şahin: “İlk defa belediye olarak baştan aşağı kendimiz inşa ettiğimiz Amine Hatun Camii’sini Ramazan ayı içerisinde yetiştirmeyi öngörüyoruz. Yeni imar uygulaması sonucunda 3 yeni okul ve spor kompleksi alanı oluşturduk. Derenin kenarındaki alanın da imar uygulamasıyla ilgili süreçleri tamamlandı. Dere kenarındaki hak sahipleri yamaçlardaki uygun alanlara taşınacak. O yeşil alan da boşa çıktığı zaman İBB’yle beraber bu kentin en güzel parklarından birini inşa edeceğiz.” dedi.

Hak sahiplerine tapuları verildi
Mahalle Muhtarı İsmail Yeşilyurt, tapu sorununda çözüme kavuştuklarından dolayı memnuniyetini dile getirirken çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve ekibine teşekkür etti. Program sonunda Başkan Şahin, tüm hak sahiplerine tapularını teslim etti.

Pendik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181