Pendik Belediyesi'nden 2 bin 150 hak sahibine tapu müjdesi!
Pendik Belediyesinin imar uygulama çalışmaları, bir mahallenin daha yüzünü güldürecek. Velibaba Mahallesi’nde 2.150 hak sahibini tapu sahibi yapacak imar uygulama çalışması, İBB onayından geçti. İmar uygulama haritaları, 22 Aralık tarihinden itibaren 1 ay süreyle resmi askıya çıkarıldı.

Uzun yıllardan beri imar sorunu bulunan Velibaba 2. Bölge yakında tapuya kavuşuyor. Pendik Belediyesinin 119 hektarlık alanda yürüttüğü imar uygulama çalışmaları tamamlandı. 306 adet kadastral parselde işlemin yapıldığı imar uygulaması, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kontrol ve onayından geçti.

Kentsel dönüşüm modeli esas alınarak hazırlanan imar uygulama haritaları, 22 Aralık-22 Ocak tarihleri arası yani 1 ay süreyle resmi askıya çıkarıldı. Hak sahipleri Pendik Belediyesi Merkez Bina 3. Kat Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde  veya Velibaba Mahalle Muhtarlığında Askı Paftasını görebilecek. Askı sürecinde talebi veya itirazı olan vatandaşlar dilekçeyle başvuru yapabilecek, uygun olduğuna karar verilen taleplerde düzeltme işlemleri uygulanacak. 
 
2 bin 150 hak sahibine tapu 
3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi çerçevesinde yapılan imar uygulamasının resmi askı işlemleri tamamlandıktan sonra imar uygulama dosyası tescil ve tapulama işlemlerinin yapılabilmesi için önce Pendik Kadastro Müdürlüğüne ve sonrasında Tapu Müdürlüğüne gönderilecek. İşlemlerin tamamlanmasının ardından bölgenin  imar tapuları, Pendik Belediyesi tarafından hak sahiplerine verilecek.

Pendik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181