Pendik'te imar uygulama çalışmaları yüzde 95 tamamlandı!
Pendik'te imar sorununu ortadan kaldırmak ve kentsel dönüşümü sağlamak üzere sürdürülen imar uygulama çalışmaları, yüzde 95 oranında tamamlandı. 2017 yılında 12 imar uygulaması tapuda tescil edilerek  5.054  hak sahibine tapuları  dağıtılmaya başlandı.  Pendik Belediyesinin 14 bölgede  imar uygulama çalışmaları ise devam ediyor. 

İmarı bulunmayan veya sorunlu alanlarda  parselasyon çalışmalarını tek tek tamamlayan ve tapuda tescil ettiren Pendik Belediyesi,  vatandaşları tapu sahibi yapmaya devam ediyor. Bugüne kadar 209 farklı sahada imar uygulama çalışması yürüten Pendik Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü, bu yıl 120 hektarlık 12 imar uygulamasını tamamladı. Böylece 5 .054 hak sahibine daha tapu dağıtımı başladı.

İmar uygulamalarıyla iki yılda 17 bin 107 tapu
Geçtiğimiz yıl  aralarında Taşlıbayır’ın da bulunduğu 15 imar uygulamasıyla 12 bin 53 tapu dağıtımına başlanmıştı. Bu yıl  eklenen rakamlarla son iki yılda  hak sahiplerine dağıtımına başlanan tapu sayısı 17 bin 107’ye ulaştı.

12 uygulama tamamlandı
2017 yılında imar uygulaması tescil edilerek tapu sorunu ortadan kalkan  bölgeler şunlar: Yayalar 7. Bölge, Esenyalı 6. Bölge, Esenyalı 9. Bölge, Yayalar 4. Bölge Düzeltme İmar Uygulaması, Esenyalı 7.Bölge, Fevzi Çakmak 4. Bölge 2. Etap, Kurtköy 5. Bölge 2. Etap, Ahmet Yesevi,  Doğu 1. Bölge, Şeyhli 4.Bölge 1. Etap İmar Uygulaması.  Tescil aşamasında olan İmar uygulamaları da şöyle: Yayalar 5. Bölge,  Yayalar 7. Bölge, Şeyhli 4.Bölge 2. Etap.

Tapu sırası onlara geldi
Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından yürütülen imar uygulama çalışmaları  14 bölgede ise devam ediyor.  Bunlardan  Velibaba 2. Bölge, İBB onayından geçerek resmi askıya çıktı.  Şeyhli-Kurtköy-Sanayi, Esenyalı 10. Bölge, Esenyalı 11. Bölge, Çınardere 3. Bölge (450 Konutlar), Kurtköy 8. Bölge, Batı 5. Bölge, Kaynarca 3. Bölge, Kaynarca 4. Bölge, Dolayoba 13. Bölge, Şeyhli 8767 Ada, Sülüntepe 3. Bölge 1. Etap, Sülüntepe 3. Bölge 2. Etap, Doğu 2. Bölge’de çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki dönemde  13 sahada daha imar uygulaması yapılması planlanıyor.

Pendik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181