Silivri 1/5000 ölçekli imar planı oy birliğiyle kabul edildi!
Silivri Sahil kesimini kapsayan 1 - 5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, İBB Meclisi’nde görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 11 Ocak – 11 Şubat 2013 tarihleri arasında askıya çıkarılan Silivri Sahil Bölgesi 1 5000 Ölçekli Nazım İmar Planları hakkında mahallelerde toplantılar yaparak teknik ekibiyle birlikte vatandaşları plan hakkında bilgilendirmişti. D-100 Karayolu Güneyi ile Marmara Denizi arasında kalan Silivri sahil kesimini kapsayan 1 - 5000 Ölçekli Nazım İmar Planına yapılan itirazlar ve açılan davalar sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi planı revize edilmek üzere geri almıştı. Mahkemenin yeşil alanların transferini iptal etmesi kararının ardından Silivri Belediyesi’nin İBB’ye yaptığı öneriler doğrultusunda 2013 yılından 2017 Mayıs ayına kadar ortak çalışmalar yapılmıştı.
 
PLAN OY BİRLİĞİYLE MECLİSTEN GEÇTİ
İBB’nin 13.10.2017 tarihli meclis oturumunda, 172 sayılı komisyon raporu doğrultusunda görüşülen Silivri 1 - 5000 Ölçekli Nazım İmar Planı oy birliğiyle meclisten geçti. İBB Başkanının onayından sonra 1 ay süre ile askıya çıkacak olan planlar hakkında, ilçe merkezinde Silivri Belediyesi tarafından bilgilendirme toplantıları yapılacak. Bu plana bağlı olarak Silivri Belediyesi’nin Planlama Birimi 1 - 1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmalarına başlayacak.

Silivri Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recep cicekli 6 yıl önce

Bu nasıl belediye anlayışıdır her konuda yaninizdaydik ama bir imar bile açacak kapatise yok sizde 5000 lik projenin açılmasını arz ediyorum özellikle 71 adanin

banner182

banner181