Taksim camisini Sur Yapı yapacak!
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Taksim'e yapılacak cami ruhsatının çıktığını belirterek, "2015'ten bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber burada iyi bir proje yapılması konusu tartışıldı, çalışıldı" dedi. Yapının Anıtlar Kurulu'nda onaylandığını, arazinin de Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait olduğunu vurgulayan Demircan, şöyle konuştu: "Camiyi yapmak isteyen hayırsever bir iş adamı var. Dolayısıyla kamu kaynağı harcanmayacak. Belediye ruhsatı da verilmiş durumda. İlk çalışmalar başladı. İnşaat bir iki yıl sürecek."

Sur Yapı Yapacak
Camiyi yapacak iş adamının sorulması üzerinde Demircan, "Bunu gizlemeye gerek yok. Sur Yapı ortakları bu işi tek başına kendisi yapıyor" yanıtını verdi. Taksim Maksemi önündeki çiçekçilerin yerinin değişmeyeceğini de belirten Demircan, "Mimarı Şefik Birkiye çok kıymetli insan, istanbul'a çok güzel projeler yaptı. Caminin tarzı da modern klasik olacak" dedi.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181