Topbaş'tan füniküler ve metro müjdesi geldi!
AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Halk Buluşmasına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.  Konuşmasında Avcılar ile ilgili projelerini açıklayan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un en güzel ilçelerinden olan Avcılar’ı ulaşım ağlarıyla donattıklarını söyledi.

İDO iskelesinden Üniversiteye kadar Füniküler
Avcılar'da yapımı tamamlanan ve projeleri hazırlanan yatırımlar hakkında bilgiler veren Kadir Topbaş, “Sahilleri sizler biliyorsunuz eskiden ne haldeydi, önce inemezdiniz şimdi ne hale geldi. Sahilde yapılan bazı çalışmalar devam edecek. Ayrıca Avcılar sahilini Florya gibi çitlerle çevireceğiz. Çevrede gece saatlerinde rahatsızlıkların olduğu haberleri bizlere geldi, çevrede olumsuzluk olmasın diye yapacağız. İDO iskelesinden Üniversitenin bulunduğu yere Füniküler programa aldık. Yani sahile inmek ve çıkmak artık zor olmayacak. Denizden gelen rahatlıkla, üniversiteyi denizle buluma imkanı olacak” diye konuştu.  

Sefaköy-Avcılar-TÜYAP Metro Hattı'nin projesi hazır
Avcılar’a yapılan ve yapımı devam eden ulaşım yatırımlarını hatırlatan hakkında konuşan Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Bir metrobüs ortaya koyduk. 300-400 bin yolcu taşır diye düşündük. 900 bini buldu şuanda yetmiyor. Metro hazırlığı yaptık. İnşallah Yenikapı’dan, Sefaköy’e kadar, onun arkasından da projenin devamı olarak Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’ye, daha sonra ise Silivri’ye kadar yapacağız. İstanbul’u biz her alanına erişebilir ve İstanbul’da yaşayanların keyifle her alana gidebilir imkanları sağlamaya çalışıyoruz. İstanbul’un en güzel ilçelerinden olan Avcılar’ı ulaşım ağlarıyla donatıyoruz. Esenler’den gelecek metro hatlarıyla ve diğer hatlarla birlikte çok daha farklı bir Avcılar ulaşım sistemlerini ortaya koymuş olacağız. Sefaköy-Avcılar- TÜYAP hattı projeleri hazırlandı ve bitti. Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir metro hattı ihalesi hazırlanıyor.” 

İmar planlarımda emsal eski hale geliyor
Avcılar’in imar planlarının hazırlandığını müjdeleyen Topbaş, “Bu bölgede 2008 yılında dönemin belediye başkanının talebiyle ve deprem riski taşıdığı için imar planlarında indirimler yapılmıştı, katlar azaltılmıştı. Tekrar onu eski haline getiriyoruz. Kentsel dönüşüm içerisinde bu çalışmalar düzelecek. Diğer tarafından Yeşilkent’te planlar hazırlandı, bize bir model çıkartsın diye KİPTAŞ’ı sokuyoruz ve milletin önüne sunacağız”  şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181